Auguszta
-3 °C
2 °C

A rákot kétszer legyőzte, már olasz válogatott

2014.11.19. 10:28

Francesco Acerbi huszonhat évesen mutatkozott be az olasz válogatottban kedd este, az albánok elleni barátságos meccsen a 82. percben állt be, de már az is óriási volt, hogy egyáltalán ott lehetett a pályán.

Acerbi még a 2012/13-as idényben került a Milantól a Genoához, ahonnan előbb a Chievóhoz, majd a Sassuolóhoz adták kölcsön. Még a szezonkezdet előtt, tavaly júliusban daganatot találtak a heréjében, azonnal megműtötték.

A beavatkozás után néhány héttel már a csapattal edzett, majd tizenhárom Serie A-meccsen pályára lépett. Aztán 2013 decemberében fennakadt egy doppingteszten, ő azzal magyarázta, hogy a műtét után szedett gyógyszer mellékhatása miatt, és az újabb vizsgálatok után kiderült, hogy a rákja visszatért.

Ezúttal már kemoterápiás kezelésen kellett átesnie, ám ez sem akadályozta meg abban, hogy edzésekre járjon. Idén márciusban jelentette be, már nincs életveszélyben, készen áll a visszatérésre.

„A kemoterápia volt a kulcsa az újjászületésemnek, sok mindent segített megérteni, hogy mi mindent vesztettem el az elmúlt években. Hálás vagyok a kemónak, mert segített megérteni, mit csinálok rosszul, és visszaadta a hitem, hogy főszereplő lehetek a pályán" – nyilatkozta később a megpróbáltatásairól.

A 2014-es idényt már egészségesen, fitten kezdte meg, egy év kihagyás után szeptemberben játszott ismét tétmeccsen, a találkozó után bevallotta, hogy hetven perc után már erősen görcsölt a lába. Az idényben azóta hat bajnokin lépett pályára, aztán novemberben váratlanul jött a válogatott behívó Antonio Contétól. 

Az albánok elleni 1-0-s győzelem után azt mondta, elérzékenyült, amikor pályára léphetett, és nagyon örült, hogy a sok nehézség után sikerült elérnie a válogatott szereplést. Vannak még céljai, de azokról nem akar beszélni.