Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Ez is egy mesterhármas, ez is egy rekord: nincs jobb góllövő a BL-ben

2014.11.26. 11:01

A barcelonás Lionel Messit néhány napja még a spanyol bajnokság legeredményesebb játékosaként ünnepelték, a Sevillának vágott mesterhármasával 252 lett az új csúcs, ami ennél még jóval több gólra fog hízni a következő években. 

Kedd este úgy ment neki az APOEL elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsnek, hogy 71 góllal a spanyol Raullal holtversenyben volt sorozat történetének legjobb góllövője. Ez egészen a 38. percig így is volt, amikor az argentin megszerezte a rekordot jelentő 72. gólt, Rafinha lövésébe tette bele a lábát az ötös előtt.  

A második félidőben még rátett kettőt, előbb Dani Alves passza után emelte el finoman a kapus mellett a labdát, aztán Pedro visszapasszából lőtt a kapuba néhány méterről, úgyhogy ezt a rekordot is mesterhármassal ünnepelte. A Bajnokok Ligájában egyébként ez volt az ötödik triplája. 

A mesterhármassal már 74 góllal vezeti a góllövőlistát, a 71 gólos Raul már nyilván nem fogja utolérni, mert Amerikában vezet le, de a 70 gólos Cristiano Ronaldóval még nagy lesz a verseny. A Real portugál sztárja szerda este eredhet a nyomába, a Basellel meccselnek. 

A három klasszis közül Messinek volt szüksége a legkevesebb mérkőzésre, hogy eddig eljusson, Raul 142 meccsen rúgta a góljait, Cristiano Ronaldónak pedig 106 kellett, hogy elérje a hetvenet. 

A rekorddöntés után Messi a közösségi oldalán írt az új csúcsról. „Nagyon boldog vagyok, hogy megdöntöttem a BL-rekordot, különösen azért, mert eddig egy olyan fenomenális játékos tartotta, mint Raul. Az igazán fontos, hogy a góljaink segítenek abban, hogy Berlinben megnyerhessük majd a BL-t. Ölelek mindenkit".  

A győzelem után a Barcelona-edző Luis Enrique is kiemelte Messit, azt mondta, minden idők legjobb játékosáról van szó, aki még évekig meglepetésekkel fog szolgálni.