Albin
0 °C
10 °C

Potyafesztivál Liverpoolban

2014.12.29. 23:13

4-1-re verte az Anfielden a Liverpool a Swansea-t a Premier League 19- fordulójának zárómérkőzésén. A vezetést a 33. percben szerezték meg, egy szép támadás végén a Sevillától idén igazolt spanyol Alberto Moreno lőtt a hálóba. A második félidőig nem változott az eredmény, az 51. percben a volt southamptonos Adam Lallana Fabianski kirúgásába lépett bele, ezzel a szokatlan góllal meg is duplázta a vezetést.

A Swansea izlandi középpályása, Gylfi Sigurdsson azonban egy perc múlva berúgott egy rossz Sakho-felszabadítást, de újabb tíz perc múlva megint kettővel ment a Liverpool: Lallana egy szép Coutinho-kiugratást értékesített. Eltelt megint tíz perc, és jött egy újabb potya: a Liverpool-nevelés Jonjo Shelvey csúsztatott a rossz kapuba egy szögletet (őt egyébként már az első félidőben simán leküldhette volna Andre Marriner játékvezető, amikor szájbakönyökölte Emre Cant). A végén még a Bony cseréjeként beállt Bafétimbi Gomis lőtt egy kapufát, a szintén kispados Balotelli kihagyott egy nagy helyzetet - az olasz sztár teljesen kiszorult a Pool kezdőjéből - de maradt a 4-1-es végeredmény.

A Liverpool a szerencsés győzelemmel pontban beérte a Swansea-t (mindkét csapatnak 28 pontja van), és jobb gólkülönbségével most már a vörösök a nyolcadikak, a wales-i csapat pedig a kilencedik - viszon a mezőny olyan sűrű, hogy mindketten akár már januárban felzárkózhatnak a dobogóesélyesek közé.