Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Del Bosque: Túl erősek voltak az ellenfelek

2014.06.23. 21:10

Vicente Del Bosque spanyol szövetségi kapitány méltó világbajnoki búcsúról beszélt válogatottja 3-0-ra legyőzte utolsó csoportmeccsén Ausztráliát. A spanyolok már kiestek a vb-ről, így az utolsó meccsüknek nem volt tétje. 

"Méltó módon fejeztük be szereplésünket, a játékosok mindent beleadtak. Az első percekben az ausztrálok egy kicsit nekünk estek, de aztán fokozatosan átvettük az irányítást és föléjük kerekedtünk" - mondta a szakember. 

Del Bosque szerint csapata egy kicsit kívül rekedt a világbajnokságon. "Első két ellenfelünk, a holland és a chilei együttes határozottan jól játszott, minden dicséretet megérdemel. Nálunk néha kihagyott a gépezet, de az ellenfelek nagyon erősek voltak" - igyekezett magyarázattal szolgálni válogatottja korai búcsújára., írja az MTI.   

A szövetségi kapitány egyúttal beszélt arról is, hogy nem szabad túlságosan gyorsan temetni a sikergenerációt. "Vannak közöttük olyanok, akik még sokat tudnak segíteni a válogatottnak. Természetesen figyelni kell azokra, akik felbukkannak, a fiatalokra, de senkit sem zárhatunk ki" - vélte a szövetségi kapitány, akinek a szerződése a 2016-os Európa-bajnokság végéig szól.

Ezzel kapcsolatban azt mondta, akár már a következő napokban előállhat a jövőjére vonatkozó terveivel. "Van időnk. Úgy hiszem, a következő napokban, talán a jövő héten erre sor kerül, de nem sürget semmi" - szögezte le. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!