Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Del Bosque: Túl erősek voltak az ellenfelek

2014.06.23. 21:10

Vicente Del Bosque spanyol szövetségi kapitány méltó világbajnoki búcsúról beszélt válogatottja 3-0-ra legyőzte utolsó csoportmeccsén Ausztráliát. A spanyolok már kiestek a vb-ről, így az utolsó meccsüknek nem volt tétje. 

"Méltó módon fejeztük be szereplésünket, a játékosok mindent beleadtak. Az első percekben az ausztrálok egy kicsit nekünk estek, de aztán fokozatosan átvettük az irányítást és föléjük kerekedtünk" - mondta a szakember. 

Del Bosque szerint csapata egy kicsit kívül rekedt a világbajnokságon. "Első két ellenfelünk, a holland és a chilei együttes határozottan jól játszott, minden dicséretet megérdemel. Nálunk néha kihagyott a gépezet, de az ellenfelek nagyon erősek voltak" - igyekezett magyarázattal szolgálni válogatottja korai búcsújára., írja az MTI.   

A szövetségi kapitány egyúttal beszélt arról is, hogy nem szabad túlságosan gyorsan temetni a sikergenerációt. "Vannak közöttük olyanok, akik még sokat tudnak segíteni a válogatottnak. Természetesen figyelni kell azokra, akik felbukkannak, a fiatalokra, de senkit sem zárhatunk ki" - vélte a szövetségi kapitány, akinek a szerződése a 2016-os Európa-bajnokság végéig szól.

Ezzel kapcsolatban azt mondta, akár már a következő napokban előállhat a jövőjére vonatkozó terveivel. "Van időnk. Úgy hiszem, a következő napokban, talán a jövő héten erre sor kerül, de nem sürget semmi" - szögezte le.