Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már látta magát, ahogy mentőbe teszik

2014.06.05. 13:09

Nem nagyon szoktak piros lapokat osztogatni a világbajnokságok előtti felkészülési mérkőzéseken, a szerda este 2-2-vel zárult Ecuador–Anglia meccsen azonban kettős kiállítás volt a hajrában. 

A dél-amerikaiak Manchester Unitedben játszó szélsőjére, Antonio Valenciára az angol Raheem Sterling csúszott rá csúnyán: Valencia megúszta a sérülést, viszont annyira felhúzta magát, hogy nekiment a Liverpool-futballistának. Volt egy kis dulakodás is, Maruffo játékvezető pedig úgy látta jónak, ha mindkét játékost kiállítja. A piros lap nem veszélyezteti a vb-szereplésüket. 

A mérkőzés után a unitedes ecuadori már bánta, hogy megragadta ellenfele nyakát. „Bocsánatot kértem a csapattól és az edzőtől a lefújás után, sajnálom, hogy összebalhéztam Sterlinggel. Segundo Castillo jutott eszembe, aki egy ilyen megmozdulás miatt maradt le majdnem a világbajnokságról, de szerencsére én jól vagyok" - nyilatkozta a játékos.

Valencia aggodalma azért különösen érthető, mert 2010 szeptemberében hasonlóan törte el a bokáját a Rangers egyik futballistája. Öt hónapot kellett kihagynia a szélsőnek. (Az alábbi videóban látható az eset, de csak erősebb idegzetűeknek ajánljuk, nem szép látvány.)

Nem csoda, hogy féltik magukat a vb-kerettagok egy héttel a torna előtt, a felkészülési mérkőzéseknek már voltak áldozatai az elmúlt két hétben. Az olasz Montolivo az írek elleni találkozón sérült meg súlyosan, és bukta a vb-t, a mexikói Luiz Montesnek két csont tört el a lábában, amikor az ecuadori Segundo Castillóval ütközött.

Több sztár esetében kockáztatni se éri meg, Cristiano Ronaldónak például a combja mellett a térdével is gond van, úgyhogy kímélik a vb előtt. Ugyanaz a helyzet Diego Costával és Luis Suarezzel is, igaz, az is kisebb csoda, hogy ők ott lehetnek a tornán. 

Az angoloknál is nagy az aggodalom a szerda esti mérkőzés óta, Alex Oxlade-Chamberlain ugyanis térde aláfordult, le kellett cserélni. A szezonban sokat kellett kihagynia a térde miatt, lábát csütörtökön vizsgálják majd meg alaposabban. Roy Hodgson azt mondta, óriási csapás lenne, ha megsérülne a fiatal játékos. Az Ecuador elleni találkozón egyébként azért cserélték le Jack Wilshere-t és Luke Shaw-t is, hogy ne kockáztassanak egy sérülést.