Olivér
5 °C
8 °C

Legalább mindkét csapat ugyanazon a gyepen szenved majd Manausban

2014.06.12. 17:48

Már az angolok is tartanak a szombati csoportmeccsük helyszínétől, az olaszok elleni találkozót abban a manausi stadionban rendezik, ahol katasztrofális állapotban van a gyep.

A szervezők szerdán még azzal magyarázták a problémát, hogy túl sokat műtrágyázták a füvet, csütörtök reggel az angol válogatott odaküldött egy stábtagot, vizsgálja meg, mire lehet számítani, amikor szombaton pályára lépnek a legfontosabb csoportmérkőzésen. 

A fűért felelős szakember azt mondta, a karbantartással voltak komoly gondok, szárazföldön nem nagyon lehetett elérni Manaust, amúgy is áradások vannak a közelben, úgyhogy a gondozáshoz szükséges eszközöket hajón kellett leszállítani. 

A FIFA szerint csak szépséghibás a pálya, a mérkőzés megrendezése nincs veszélyben, különben is, az elmúlt három hónapban sokat javult a helyzet. 

Az angolok csatára, Wayne Rooney mindenesetre nem aggódik, azt mondta, az olaszoknak is ugyanezen a pályán kell majd futballozniuk, mindkét csapatnak meg kell birkóznia a körülményekkel. 

Az angolok manausi szállodájukban készülnek tovább, az olaszok pedig be sem teszik a lábukat a városba péntekig, a csapatok aznapra terveztek egy-egy tréninget a stadionban. Az angol olasz szombat éjfélkor kezdődik a D csoportban. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?