Huba
17 °C
33 °C

Legalább mindkét csapat ugyanazon a gyepen szenved majd Manausban

2014.06.12. 17:48

Már az angolok is tartanak a szombati csoportmeccsük helyszínétől, az olaszok elleni találkozót abban a manausi stadionban rendezik, ahol katasztrofális állapotban van a gyep.

A szervezők szerdán még azzal magyarázták a problémát, hogy túl sokat műtrágyázták a füvet, csütörtök reggel az angol válogatott odaküldött egy stábtagot, vizsgálja meg, mire lehet számítani, amikor szombaton pályára lépnek a legfontosabb csoportmérkőzésen. 

A fűért felelős szakember azt mondta, a karbantartással voltak komoly gondok, szárazföldön nem nagyon lehetett elérni Manaust, amúgy is áradások vannak a közelben, úgyhogy a gondozáshoz szükséges eszközöket hajón kellett leszállítani. 

A FIFA szerint csak szépséghibás a pálya, a mérkőzés megrendezése nincs veszélyben, különben is, az elmúlt három hónapban sokat javult a helyzet. 

Az angolok csatára, Wayne Rooney mindenesetre nem aggódik, azt mondta, az olaszoknak is ugyanezen a pályán kell majd futballozniuk, mindkét csapatnak meg kell birkóznia a körülményekkel. 

Az angolok manausi szállodájukban készülnek tovább, az olaszok pedig be sem teszik a lábukat a városba péntekig, a csapatok aznapra terveztek egy-egy tréninget a stadionban. Az angol olasz szombat éjfélkor kezdődik a D csoportban.