Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Messi: Őrület, még egy lépés kell

2014.07.10. 10:10

Az argentin játékosok úgy érzik, megérdemelten jutottak döntőbe a világbajnokságon, a hollandok elleni büntetőpárbaj hőse, a kapus Sergio Romero többek között Louis van Gaalnak, a hollandok szövetségi kapitányának is köszönetet mondott.

„A szurkolóinknak üzenem, hogy élvezzék ki a pillanatot, mi is ezt tesszük, aztán holnaptól már a fináléra készülünk – mondta boldogan Romero. – A 11-eseknél a szerencse dönt, ez az igazság. Magabiztosan álltam a kapuba, végül minden jól alakult."

Az AS Monaco kapusa a holland szakvezetőnek azért hálálkodott, mert Van Gaal volt első európai klubjának, az AZ Alkmaarnak a vezetőedzője. „Rengeteget segített nekem, amikor megérkeztem Hollandiába, egy számomra teljesen idegen országba. Az elején nem beszéltem a nyelvet, ő viszont beszélt spanyolul, és mindenben segített."

Lionel Messi – akit doppingvizsgálatra vittek a meccs után – a csapattársait méltatta. „Büszke vagyok arra, hogy ennek az együttesnek a tagja lehetek. Mindenki fenomenális a csapatban, micsoda meccset játszottak. Őrület, döntőben vagyunk. Élvezzük, még egy kis lépés kell."

Az argentinok legnagyobb sztárja megköszönte az egész országnak, a családjának, de név szerint egy embert említett csak, a vb alatt autóbalesetben elhunyt újságírónak, barátjának, Jorge „Topo” Lopeznek ajánlotta a győzelmet.

„Nem volt egy briliáns mérkőzés, de összességében mi voltunk a jobbak – mondta Ezekiel Lavezzi, a Paris Saint-Germain támadója. – Argentína volt az a csapat, amelyik többet támadott, a hollandok nem igazán tudtak problémát okozni nekünk."

Alejandro Sabella szövetségi kapitány lelkesen beszélt csapatáról, külön kiemelve Romero kapust, illetve Javier Mascheranót, a Barcelona játékosa a rendes játékidő utolsó pillanataiban óriásit mentett, amikor blokkolta Arjen Robben közeli lövését. „Mascherano szimbólum, egy különleges képességű futballista, a pályán és azon kívül is emblematikus figura."

Már a fináléra is előretekintett: „Örülnénk, ha lenne még egy-két plusz napunk pihenni, mert a játékosaim közül néhányan sérültek, fáradtak, elgyötörtek, egy háború nyomait viselik magukon. Vár ránk egy döntő, melyre egy nappal kevesebbet pihenhetünk riválisunknál, ráadásul egy olyan nagyszerű csapat ellen, mint a német. Ugyanakkor kemény munkával, eltökéltséggel és komolysággal fogunk mindent megtenni, amit csak tudunk, hogy a csúcsra jussunk."

Az argentin–német vasárnap 21 órakor kezdődik a riói Maracana Stadionban.