Móric
14 °C
17 °C

Torres elképesztő gólokkal ütötte ki a Realt

2015.01.15. 21:53

A Spanyol Kupa nyolcaddöntőjében megismétlődött a tavaly májusi Bajnokok Ligája-döntő.

Mivel az első meccset egy hete az Atletico Madrid 2-0-ra nyerte, a Real Madridnak kapott gól nélkül kellett volna lehoznia a meccset, hogy reális esélye legyen a továbbjutás kicsikarására.

Nyilván Carlo Ancelotti is felhívta erre csapata figyelmét, ezek után az 50. másodpercben máris hátrányba kerültek.

Pepe nem tudta elrúgni a labdát Griezmann elől - Carvajal mintha szélsőt játszana, annyira előre ment -, a francia megiramodott vele, középre tette, Fernando Torres pedig kapásból, a lehető legjobb megoldást választva, egyúttal régi önmagát idézve lőtte a hosszú sarokba védhetelenül a labdát.

A Realból Ramos egyenlített - a huszadik perc eseménye volt mindez -, ahogy a BL-döntőn is, de most nem szögletből, hanem szabadrúgásból jött középre a labda. (Kroos ívelte be.) A rekordpénzért igazolt szlovén kapus, Oblak amikor kiindult a kapujából, nekiment csapattársának, így Ramosnak Tiago mellől csak kaput kellett találnia, a gól biztos volt.

A Real nagyon rákapcsolt, volt olyan szakasza a meccsnek, amikor 80 százalékos volt a labdabirtoklásuk. Bale-nak is komoly lehetősége volt a gólszerzésre, Ronaldo lövését pedig remek ütemben blokkolta Mario Suarez, így a félidő végéig már nem változott az állás.

A második félidő pontosan úgy kezdődött, ahogy az első. Ramos adta el a labdát a saját térfelén, miután pontatlan lett az indítása.

Griezmann ezt a labdát maga elé tette, felgyorsított, Torres tökéletesen mozgott előtte keresztbe. Hogy teljes legyen az első gól másolása, Griezmann jól passzolt, Torres pedig egy lövőcsellel Pepét elfektette, majd Navas ugyan beleért a hosszú sarokba tartó labdába, de kirúgni nem tudta.

A január elején visszatérő Torres eddig gólt sem lőtt a Bernabeuban, most mindkét félidőt szép találattal kezdte. Valamelyest visszaszerezhette az önbizalmát is, mert ezzel a két megmozdulással eldöntötte a továbbjutást is.

A Real nyolc perc múlva újra egyenlített, Bale futott el a bal oldalon, középre adott labdáját pedig Ronaldo az ötösről fejelte a kapuba csodás mozdulattal.

A Real nem nagyon hitt benne, hogy képes három gólt lőni, és ugyan mezőnyfölényben volt, elmaradtak a veszélyes helyzetek, az Atletico továbbjutása nem forgott veszélyben.

2-2 maradt a végeredmény is, az Atletico a következő körben a Barcelonával találkozik, amelyik az 5-0-ás első meccs után a visszavágón 4-0-ra verte az Elchét.