Van Gaal már a zsebében érzi az FA-kupát

2015.02.04. 10:19

Az FA-kupában kedden a Manchester United 3-0-ra legyőzte negyedosztályú ellenfelét, a Cambridge Unitedet, a gólokat Mata, Rojo és Wilson szerezte.

Ezután a csapat menedzsere, Louis van Gaal már arról beszélt, hogy ők a legesélyesebbek a kupa megnyerésére. Pedig nem indult ilyen egyszerűen, ez ugyanis megismételt mérkőzés volt, előtte 0-0-ra végzett egymással a két csapat, és a szabályok szerint ilyenkor megismételt mérkőzésen kell dönteni a továbbjutásról.

Van Gaal, bár mint mondta, nem szerencsejátékos, de bízik a végső győzelemben. Erre minden oka meg is van, hiszen a legnagyobb riválisok, a Manchester City és a Chelsea is kiestek, és már csak a Liverpool (amelyre szerdán szintén egy megismételt mérkőzés vár a Bolton ellen), illetve az Arsenal van versenyben a United közvetlen versenytársai közül.

„Mi vagyunk a legjobb csapat, a helyezésünk is a legjobb, az emberek ránk fogadhatnak" - mondta. Ugyanakkor ő is úgy látja, az Arsenal és a Liverpool még beleszólhat a végső eredménybe, utóbbit szerdán meglátjuk.

Mint mondta, az idén mindenképpen nyerni akarnak egy trófeát, és az FA-kupa most erre a legesélyesebb, bár még négy meccsük van a végéig hátra.

Belátta, nem játszottak nagyon jól, de egy védekező csapat ellen mindig nehéz. Noha játszhattak volna jobban, most az eredménynek is tud örülni.

A Cambridge menedzsere, Richard Money pozitív hangulatban távozott az Old Traffordról. A mérkőzés legelején elpuskázott ziccerük döntött szerinte, amikor Tom Elliott kapufára lőtt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás