Elfogyott a pénz, elmarad egy olasz bajnoki

2015.02.20. 21:04

Elhalasztották a Parma Udinese elleni mérkőzését az olasz labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának vasárnapi játéknapjáról, mert a vendéglátó klub nem tud fizetni a biztonsági szolgálat munkájáért és az áramellátásért – írja az MTI.

A halasztást az olasz szövetség megerősítette, a pármaiak ugyanis közölték, az egyetlen lehetséges módja annak, hogy lejátsszák a mérkőzést az, ha nem engedik be a szurkolókat a stadionba. A meccs pótlásának időpontjáról később határoznak.

A sereghajtó Parma a jelenlegi szezonban már kétszer is átesett tulajdonosváltáson. Kedd este az ügyészség csődeljárás megindítását kezdeményezte a klubbal szemben, miután az új elnök, Giampietro Manenti a hétfői határidőig nem teljesítette milliós nagyságrendű kötelezettségét, nem utalta a játékosok bérét, illetve nem fizette be az adókat.

A nagy hagyományokkal rendelkező klub sorsáról a március 19-én esedékes meghallgatás után születhet döntés. Ha az egyesület csődöt jelent, az olasz amatőrbajnokságban kell újrakezdenie szereplését.  • Hírek
  • Bankszámla