Dárdai odaszúrt a Bayernnek a kudarc után

2015.02.23. 09:22

Elszenvedte második vereségét a Hertha BSC Dárdai Pál irányításával. A Bundesliga második helyén álló Wolfsburg a holland Bas Dost góljával vezetett, erre Schieber válaszolt, a 74. percben Dost második góljára azonban már nem tudtak felelni. A kapufáról kipattanó labdára ő mozdult először, és az üres kapuba passzolt.

Dost kilencedik gólját lőtte ötödik tavaszi bajnokiján, a hétközi Európa Liga-meccsen szintén kétszer volt eredményes a center, akkor a portugál Sportingot verték a duplájával.

„Jóisten nem akarta, hogy pontot szerezzünk. Amit ma láttam a pályán, a morált, a küzdőképességet, a futómennyiséget, a koncentrációt, minden rendben volt. A liga legszebb futballt játszó csapatától kaptunk ki, amelyik pillanatnyilag a legjobb is” - értékelt a magyar szakember, aki most nem hiányolta csapata frissességét.

Nyert a Wolfsburg a Hertha ellen

Kifejtette még, hogy a Wolfsburg megérdemelten nyert, de egy kis szerencsével a döntetlent elcsíphették volna.

A Wolfsburg fölényben játszott, az első félidő közepén például 76 százalékban volt a hazaiaknál a labda. A meccs végén a kapura lövések aránya 17-3 volt, de még így is megvolt az egyenlítésre a Hertha esélye, ám az utolsó percekben a berobbanó csatár centikkel lemaradt a labdáról a kapu torkában.

A Hertha így továbbra is a kiesők között, a tizenhetedik helyen maradt. Szombaton az Augsburg lesz a berliniek ellenfele, március hatodikán pedig az utolsó Stuttgarthoz utaznak, vagyis újabb létfontosságú meccsek várnak Dárdai csapatára.

A mostani gólszerző, Julian Schieber abban bízik, hogy a héten kellően fel tudnak készülni a szombati összecsapásra, meglesz bennük az erő, és gyorsan tudnak játszani majd. „Szerettük volna a hajrában a területeket szűkíteni, nem jött össze, így pedig a pont sem jött össze, pedig nagy szükségünk lett volna rá.”  • Hírek
  • Bankszámla