Leó, Szaniszló
5 °C
17 °C

Elérhető cél kell, a bajnoki cím nem az

2015.03.05. 15:21

Thomas Doll, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője nem beszél a bajnoki címről, szerinte reálisan kell ösztönözni a játékosokat, jelentette az MTI.

„Tizenegy pont a hátrányunk, és 12 meccs van hátra. Olyan cél kell, ami megvalósítható. Ötödikként kezdtük a tavaszt, jelenleg a negyedik helyen állunk, és jó lenne még egy picit előrelépni, illetve első lépésként megnyerni a szombati mérkőzésünket" – mondta a német szakember csütörtökön. Szombaton a Győr az ellenfél, amelyik 2-2-vel kezdte a tavaszt hazai pályán a Videotonnal szemben.

Doll szerint jobban kell kezdeniük a meccseket, mint ősszel, illetve egygólos előnynél illene lezárniuk. Utóbbihoz a szakember szerint arra van szükség, hogy higgadtabbak legyenek a támadások befejezésénél, ez azért is fontos, mert egygólos hátrányból bárki felállhat. Doll pozitívumként értékelte, hogy a Ferencváros rendre sok helyzetet alakít ki.

A Győr ellen izgalmas meccsre számít. Az ellenfél legfőbb erényeként a gyorsaságot említette, és azt mondta, vigyázniuk kell a labdavesztésekkel, illetve az abból induló kontratámadásokkal.

Kiemelte, hogy bár ősszel a Ferencváros 1-0-ra nyert Győrben, abban a sikerben Dibusz Dénes kapusnak nagy szerepe volt, a második félidőben ugyanis nagy nyomás nehezedett a kapujára.

Dibusz már összeszokott a védelemmel, így a két idei tétmérkőzésen alig volt dolga.

A Ferencváros a Magyar Kupában lényegében már bejutott a legjobb négy közé, mert a Csákvárt 5-0-ra verte. A nemzetközi kupaszereplés leginkább egy kupagyőzelemmel érhető el.