Leó, Szaniszló
4 °C
17 °C

Csányi Sándor és a Pintér Attila-ügy

2015.03.12. 10:47

Öt éves MLSZ-elnöksége alkalmából interjút kért a magyar Fourfourtwo Csányi Sándortól, aki összegezte a működése alatt történteket.

Csányi szerint a tizenhárom stratégiai célkitűzésükből egy szakértő cég elemzése csak egynél, az NB I. nézőszámánál állapított meg visszalépést, és két területen az utánpótlás-nevelésben illetve a klubcsapatok eredményességében állapított meg elmaradást.

Tudom, hogy ellentmondásos  az MLSZ munkájának a megítélése, de szerintem jó úton járunk

Szerinte amúgy nem a nézőszámcsökkenés volt drasztikus, hanem a remélt, ígért és továbbra is elvárható növekedés elmaradása jelenti a gondot. 

Ma a központi beléptető-rendszernek köszönhetően pontos és valós adatok állnak rendelkezésükre, szerinte a nézőket a jó meccsekkel lehetne becsalogatni a stadionokba. A szurkolói kártyára is kitért, amelynek bevezetése rövid távon nem tett jót a nézőszámoknak, de 140 ezer kártya bizonyítja szerinte, hogy nagy mértékben nőhet a nézőszám. Megemlíti, hogy nem fejeződött be a stadionok felújítása, a profi klubok lelátóinak csupán tíz százaléka újult meg.

Ugyanakkor előrelépésnek és az egyik legfontosabbnak nevezte, hogy megduplázódott a regisztrált játékosok száma, már 230 ezren vannak. 680 pályát újítottak fel, 500 pályát építettek, miközben 7300-ról 10 500-ra nőtt az MLSZ bajnokságaiban részt vevő csapatok száma.

Szó esik Pintér Attila kinevezéséről is, amit Csányi a saját felelősségének tart, és mint mondta, Vági Mártonnal nem érzelmi, hanem szakmai szempontok alapján együtt ötölték ki Pintért, ami akkor jó döntésnek tűnt. És bár nem tudják, mire lehetett volna képes, néhány hónap múlva úgy ítélték meg, hogy túl nagy kockázatot vállaltak vele.

Helyette jelentős külföldi edzők is felkerültek a listára, akik vállalták is volna, de nagyon jó személyes benyomásaik voltak Dárdaival, ezért döntöttek mellette. Azt is mondta, hogy ha kijut a  válogatott az Eb-re ott is Dárdainak kell majd helyt állnia.