16:00, December 06.
Marokkó 0
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 0
Svájc 0

Itt a titok, amiért újra szárnyal Messi

2015.03.21. 11:32

Nem túl gyakori, hogy a madridi Marca című lap Lionel Messiről elemző cikket írjon, de a vasárnapi El Clasico felvezetéseként hosszan értékelik az argentin képességeit.

A címe: Leocampista. Ez a középpályás és Messi keresztnevének összeolvadásából született, amivel a szerző arra utal, hogy a hamis kilences és a középpályás keveréke lett Messi játéka, amivel óriási lendületet adott a Barcelonának az utóbbi időben, ezért is vették át a vezetést a bajnokságban. Messi pedig 3 hónap alatt 19 gólt lőtt, amivel átvette a vezetést a góllövő listán is, és 32-30-ra már ő vezet a CR-rel vívott különmeccsen.

"Messi irányítja a játékot, ez a játék pedig önmagától vezérli a többieket" - Mascherano mondta ezt róla, ez az egyik legnagyobb titka a tízesnek. Ezt is elemzik a lapban.

Suarez érkezése után még nem volt tökéletes az összhang a csapaton belül, de ez most már a múlt, Messi megtalálta a pozícióját, jól osztogat a csatárok mögött - 72-szer ért labdába a City ellen -, benne van mindegyik támadásban, és a második hullámban jól fejezi be a támadásokat.

Volt idő, amikor azért bírálták, mert a kapus többet futott nála, akkor egyszerűen nem érezte a játékot, elveszítette a dinamikáját.

Azt is megállapítja a Marca, hogy Messi nélkül a Barcelona egy más klub lenne, de ezt eddig is tudtuk.

Az annál inkább érdekes, hogy változott meg a játéka 10 év alatt, hogyan idomult a mostani összetételhez, amikor már Rakitic van a középpályán, a csatársorban pedig Neymar és Suarez.

Messi szervezője, agytrösztje, mozgatója, mi több, komponálója lett a Barca játékának, nemcsak élvezője, hogy tiszta helyzetbe hozták, vagy remek átadásokat kapott.

Ez is egy hatalmas változás, Pep Guardiola saját szemével láthatta szerdán, hogy alakult át az argentin az évek alatt, amikor már nincs Xavi, a legfőbb szervező. Luis Enrique érdeme, hogy ez így alakult.

Aztán persze, lehet, csak annyi az egész, hogy lefogyott négy kilót. Ahogy erről a barcelonai Mundo Deportivo írt.



  • Hírek
  • Hírek