Csilla, Noémi
11 °C
28 °C

Kizárhatják Dzsudzsák csapatát az Európa Ligából

2015.06.18. 19:24

A Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Dinamo Moszkva futballklubnál a játékosfizetéseket csökkentő új finanszírozási rendszert vezetnek be, jelentette az MTI.

Az orosz egyesületnél látogatást tett az európai szövetségnek (UEFA) az a bizottsága, amely a pénzügyi fair play szabályainak betartását ellenőrzi.

    A Dinamo felügyelő bizottságának elnöke, Szergej Sztyepasin új szisztéma életbe léptetéséről beszélt, jelezve, hogy szeretnék az UEFA-büntetést elkerülni, bár azzal is számolnak, hogy a szabálytalanságok miatt kizárják az együttest az Európa Liga 2015/16-os szezonjában való indulásból.

Az orosz bajnokságban legutóbb negyedik helyen végeztek.

"Jelenleg még nincs UEFA-határozat, a döntés június végéig válhat ismertté" - közölte az orosz klubelöljáró.

Vaszilij Tyitov, a Dinamo igazgatótanácsának elnöke azt mondta, hogy az UEFA fairplay-szabályaihoz való igazodás jegyében véget vetnek a túlköltekezésnek, az újonnan szabályozott bérpolitikának megfelelően megkurtítják a futballisták fizetését, a jövőben tartózkodnak a túl sokba kerülő játékosok szerződtetésétől.

Még a szigorítás és az illetékes testület látogatása előtt az UEFA kinyilvánította: a Dinamo Moszkva vétkes a pénzügyi fair play szabályzat megsértésében és szankciókat helyezett kilátásba a túlságosan nagy futballistafizetések és a szabálytalan - a futballklubnak indokolatlanul magas támogatást garantáló - szponzori szerződés miatt.

Dzsudzsák szerződéséből még fél év van hátra, a Hertha BSC - Dárdai Pál javaslatára - meg akarja szerezni a bal lábas szélsőt.

Ha a Dinamo még pénzt akar kapni érte - 19 millió eurót fizettek ki az Anzsinak 2012 januárban -, akkor most kell eladnia, különben szabadon igazolhatóvá válik. A hírek szerint a berliniek kétmillió eurót adnának.