Hermina
15 °C
27 °C

Jövő szeptemberben már játszanának az új MTK-stadionban

2015.07.17. 13:31

A kivitelezőnek szeptember 1-én kell elkezdenie a munkálatokat, ezt követően pedig 360 napja lesz arra, hogy felépüljön az MTK labdarúgócsapatának otthona, az új Hidegkuti Nándor Stadion.

    Erről Deutsch Tamás, az egyesület elnöke beszélt pénteki sajtótájékoztatóján, tudósított az MTI.

A fideszes politikus elmondta, hogy a hivatalosan július 31-ig tartó, 148,5 millió forintba kerülő bontás során közel 24 ezer tonna talajt termeltek ki, illetve 15 ezer tonna betontörmelék keletkezett, ennek jelentős részét felhasználják majd az újjáépítés során. Megjegyezte, hogy a környezettudatos építkezésre törekedve a helyben felhasználásra nem kerülő bontott anyagokat az MTK más helyszínen folyó fejlesztéseinél veszik figyelembe. Ehhez kapcsolódóan hozzátette: a klub továbbra is fenntartja azt a szándékát, hogy a Hidegkuti Nándor Stadion újjáépítése nemzetközi zöld minősítést kapjon.

A kivitelező kiválasztásával kapcsolatban Deutsch Tamás elmondta, hogy június 27-én az Európai Unió hivatalos lapjában jelent meg a nyílt közbeszerzési eljárás, amelyre augusztus 10-ig lehet pályázni. Ezt követően egy szakmai testület bírálja majd el a beérkezett anyagokat, a legfontosabb kritérium az adott ár mellett az lesz, a kivitelező vállalni tudja-e, hogy 360 nap alatt, legkésőbb 2016. augusztus 25-ig használatba vételhez készen elkészül a munkálatokkal.     

A sportvezető jelezte, ennek megfelelően bízik abban, hogy az MTK labdarúgócsapata a 2016/17-es idény hazai mérkőzéseit már az új Hidegkuti Nándor Stadionban tudja játszani, ugyanakkor a létesítmény hivatalos megnyitóünnepségére 2016. szeptember 21-én kerül sor, amikor a kék-fehérek 1964-es Kupagyőztesek Európa Kupa (KEK) döntős ellenfele, a Sporting Lisboa látogat Magyarországra.

Deutsch Tamás kiemelte, hogy a stadion tőszomszédságában, a Salgótarjáni úton lévő edzőközpont, illetve a kiszolgáló létesítmények is megújulnak, továbbá a BKV-val való együttműködésnek köszönhetően 880 millió forintból felújítják a szomszédos létesítmény fejépületét és pályáját, s emellett további három pályát építenek majd, amely a jövőben az MTK és a BKV csapatainak felkészülését segíti.

Deutsch Tamás beszélt a zuglói Lantos Mihály Sporttelepről, valamint a Városmajori Sporttelepről is. Várhatóan mindkettő felújítását 2017 végére fejezik be. Előbbi több mint egymilliárd forintból készül el, és az MTK több szakosztályának - mint például a vívónak és az atlétikainak - ad majd otthont, utóbbiban pedig a kézilabda és a kosárlabda lelhet új otthonra.