Jolán, Vid
11 °C
28 °C

1 Premier League-futballista férne a Barcába, Realba, Bayernbe

2015.10.01. 20:24

6 meccs, 5 vereség, 1 győzelemmel állt az idei Bajnokok Ligájában az angol futball, aztán szerdán a két manchesteri klub jócskán javított a mérlegen: a ManUnited a Wolfsburgot, a ManCity a Mönchengladbachot verte, így 8/5/3-ra módosítva a statisztikát.

Paul Scholest, a BT Sport szakértőjét, a ManUnited volt klasszisát viszont ez nem tántorította el attól, hogy kijelentse, az egész Premier League-ben talán ha egy ember van, aki beférne a világ topcsapataiba is. Szerinte a krém már nem a PL-ben futballozik, hanem a kontinensen, 3-4 klubban.

"Ha megnézik az Angliába érkező futballistákat, láthatják, hogy nem nálunk vannak Európa, illetve a világ legjobbjai. A legjobbak a Real Madridban, a Barcelonában vagy a Bayern Münchenben vannak. Egy szinttel alattuk van a Juventus és a Paris Saint-Germain. És alattuk van az angol klubok szintje, minőségben. Nem hinném, hogy ez meglepő, hiszen amikor a nálunk játszók minőségére gondolunk, eszünkbe jut-e, hogy bármelyikük is beférne a Barcelonába? Nagyon kétlem. Nem férnének be se a Bayern Münchenbe, se a Real Madridba. Talán csak Sergio Agüero."

Scholes több szezonnyit játszott a ManCity-csatár Agüero ellen, két éve vonult vissza
Scholes több szezonnyit játszott a ManCity-csatár Agüero ellen, két éve vonult vissza

Már a tavaszi, siralmas angol Bajnokok Ligája-szereplés idején írtunk róla, a Premier League már nem a világ legszínvonalasabb bajnoksága, csapatai nincsenek a csúcson, ezt támogatta most meg Scholes is.

Az exközéppályásról annyit érdemes tudni, hogy Sir Alex Ferguson, aki a Manchester Unitednél 20 éven át volt az edzője, nemrég úgy nyilatkozott, négy világklasszis dolgozott a keze alatt: Cantona, Giggs, Cristiano Ronaldo és Scholes.