Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Dárdai 40 helyett már 45 pontot akar

2015.11.08. 15:05

Egyelőre nem beszél az európai kupaszereplés lehetőségéről Dárdai Pál, a német labdarúgó-bajnokság élmezőnyéhez tartozó Hertha BSC vezetőedzője, írja az MTI.

Az előző idényben a kiesés ellen küzdő berliniek a Bundesliga 12. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén Salomon Kalou mesterhármasával 3-1-re győztek Hannoverben, a szombati játéknap után a tabella negyedik helyén állnak, és biztosan európai kupaindulásra jogosító helyen töltik a válogatott meccsek miatti, jövő heti szünetet. Otthon és idegenben is három-háromszor nyertek.

„Mindannyian nagyon büszkék vagyunk, de nem beszélünk Európáról. Szeretnénk tíz ponttal többet szerezni, mint tavaly, és bejutni a kupadöntőbe" – mondta Dárdai Pál. A magyar válogatott előző szövetségi kapitánya a szezon előtt 40 pont megszerzését tűzte ki célul a Hertha számára, amely ennek a felét már be is gyűjtötte, az új tervben viszont már 45 pont szerepel.

A vezetőedző az újabb győztes meccs után rendkívüli teljesítménynek nevezte Kalou tripláját, és elmondta: a bajnokság kezdete óta látja az elefántcsontparti csatáron, hogy jó úton jár, megváltozott a testbeszéde és nagyobb lett az önbizalma.

Dárdai hozzátette: a fején lévő seb miatt kockázatos volt - a hét gólnál járó - csatár szerepeltetése, de végül kifizetődött.