Árpád
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Storck: Nincs veszítenivalónk

2015.11.11. 20:57

A rivális norvég csapatot tartja az Európa-bajnoki pótselejtezős párharc favoritjának Bernd Storck, a magyar futballválogatott szövetségi kapitánya.

"Norvégia esélyesebb, de jó együttesünk van, és készen állunk a meccsre - jelentette ki a német szakvezető az első, oslói meccs előtti, szerdai sajtótájékoztatón. - Mindenkin azt érzem, hogy rendkívül fókuszált, nincs veszítenivalónk".

Storck elmondta, hogy a fejében már megvan a kezdőcsapat, de azt nem hirdette ki, mindössze annyit árult el szokásának megfelelően, hogy a sajtótájékoztatón szintén jelenlévő játékos, azaz jelen esetben Gera Zoltán tagja lesz a kezdő tizenegynek. A személyi kérdéseket illetően még a 100. válogatottságára készülő Király Gáborra tért ki, elmondása szerint a szombathelyi kapusban száz százaléknál is jobban bízik.

"Azért gondolom esélyesebbnek a norvég csapatot, mert több játékosuk szerepel a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában, mint nekünk" - mondta Storck a riválisról. A norvégok egyik legnagyobb erősségeként a rögzített szituációkat említette.

Arra a kérdésre, hogy mivel lehetne jó eredményt elérni a vasárnapi, hazai visszavágóra, azt válaszolta, az idegenben szerzett gól sokat jelenthet, erre fegyelmezett futballal van esélye csapatának, amelynek majd ki kell használnia a kínálkozó lehetőségeket.

"Nem egy meccsen kell megnyerni a párharcot. Nincs olyan nagy teher rajtunk, ez egy jó lehetőség. Elértük az előzetesen kitűzött célt, azaz a pótselejtezőt" - mondta Gera Zoltán.

A párharc első felvonása csütörtökön 20.45-kor kezdődik az 1926-ban megnyitott és legutóbb 2013-ban felújított, 28 ezer néző befogadására alkalmas Ullevaal Stadionban. A visszavágót vasárnap szintén 20.45-től rendezik a Groupama Arénában.