Béla
12 °C
27 °C

Az UEFA nem veszi el Franciaországtól az Eb-rendezést

2015.11.16. 19:17

Hétfői közleményében egyértelművé tette az UEFA, hogy nem veszik el a 2016-os Európa-bajnokság rendezését Franciaországtól a pénteki párizsi terrortámadás után. Az európai szövetségnél bíznak abban, hogy a francia hatóságok mindent megtesznek majd a biztonság érdekében, ráadásul már három éve dolgoznak azon, hogy minden rendben legyen a jövő évi tornán.

A szervezőbizottságot vezető Jacques Lambert még szombaton elismerte, hogy magasabb lett a biztonsági kockázat a két idei párizsi terrorcselekmény miatt, de ha feladnák a rendezés jogát, azzal a terroristák nyernének. Ugyanakkor a franciák korábbi válogatott játékosa, Just Fontaine azt mondta még hétfőn, hogy jobban járnának, ha átadnák másnak a rendezési jogot.

A december 12-i, párizsi sorsolást is az eredeti terveknek megfelelően tartják majd meg, és az Eb is változatlanul június 10. és július 10. között lesz majd.

A francia válogatott pénteken Németországgal játszott barátságos mérkőzést Párizsban, a Stade de France stadion két bejáratánál, illetve a stadiontól nem messze is volt robbanás. A csapat kedden Angliával találkozik a Wembley-ben.

A párizsi eseményekről itt olvashat percről percre>>>