Ákos, Bátor
4 °C
10 °C

Csányi: Elfogytak a nézők a lelátókról

2015.11.25. 13:22
A magyar labdarúgás napja alkalmából rendezett ünnepségen a hazai szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor az NB I.-es mérkőzések nézőszámának növelését nevezte az egyik legsürgetőbb feladatnak.

Az MLSZ a hagyományokhoz hűen idén is november 25-én, az Aranycsapat 6-3-as londoni győzelmének évfordulóján tisztelgett a válogatott egykori és jelenlegi játékosai előtt.

Évértékelő beszéde elején Csányi Sándor kifejtette, hogy bár ezúttal elmaradt a válogatott játékosok tiszteletére felállított emlékmű megkoszorúzása, de ezt egy örömteli esemény, a Puskás Ferenc Stadion átépítése indokolja.

A válogatott Európa-bajnoki kijutásával kapcsolatban ismét megjegyezte: jobban örül, hogy pótselejtezőn kellett kiharcolnia a továbblépést a csapatnak, mintha a csoportjából egyenesen kijutott volna. Az Eb résztvevőinek megemelt létszámát emlegető fanyalgóknak azt üzente: logikus döntés volt a bővítés, hiszen az európai szövetség (UEFA) tagjainak száma még soha nem volt ilyen magas (54).

„Elkövettünk néhány hibát, például kötelezővé tettük a szurkolói kártya használatát. Ez az én hibám. Meg akartak győzni, hogy ne tegyük, de ragaszkodtam hozzá. A biztonsághoz viszont továbbra is ragaszkodni fogunk, a vulgáris magatartást, az agressziót, a rasszizmust pedig nem toleráljuk" – magyarázta Csányi Sándor.

A sportvezető elégedettségét fejezte ki az MLSZ-nek az infrastruktúra-fejlesztés, valamint az amatőr labdarúgás területén végzett munkája kapcsán.

A közeljövő legsürgetőbb feladatai között említette az edzőképzés fejlesztését és az NB I.-es mérkőzések nézőszámának növelését, mert „gyakorlatilag elfogytak a nézők a lelátókról", pedig szerinte a színvonal javult, ezért „érdemes kimenni ezekre a találkozókra".

Csányi végül köszöntötte és az MLSZ, illetve az UEFA nevében megajándékozta Király Gábort, aki a Norvégia elleni pótselejtezős párharc visszavágóján játszotta 101. válogatott mérkőzését, ezzel beállította Bozsik József csúcsát.

A 39 éves kapusról elhangzott, hogy 1994 márciusában mutatkozott be az NB I.-ben – ekkor jelenlegi válogatottbeli csapattársai közül Kleinheisler László és Nagy Ádám még meg sem született. Védett a német Bundesligában és az angol Premier League-ben is, 18 éve játszik a válogatottban, ahol nyolc szövetségi kapitány is számított rá. Ha a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokságon is pályára lép, ő lesz minden idők legidősebb játékosa az Eb-k történetében, ezzel a német Lothar Matthäus rekordját döntheti meg.