16:00, November 30.
Ausztrália 0
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30.
Tunézia 0
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 0
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 0
Mexikó 0

Vaklárma, hogy Mészáros László a horvát fociba fektetne be

2015.11.30. 16:23

A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia nyilvános ajánlatot tett az eszéki labdarúgóklub (NK Osijek) részvényeire - írta a Glas Slavonije című horvát regionális napilapra hivatkozva az MTI.

A Puskás Akadémia vételi szándéknyilatkozatát Mészáros László és Halmi Tamás írták alá - utóbbi a Mészáros és Mészáros Kft. ügyvezetője -, amelyben kinyilvánították és megerősítették azon szándékukat, hogy megvásárolnák a labdarúgóklub részvényeit.

"A tranzakció jogi és pénzügyi összetettsége miatt elengedhetetlen az egyesület átvilágítása" - rögzítették. Ezt kötelesek elvégezni, mielőtt kötelező érvényű ajánlatot tennének. A Puskás Akadémia ezért azt kérte az illetékesektől, hogy hosszabbítsák meg a vételi ajánlat elfogadására nyitva álló határidőt. 

A Glas Slavonije úgy értesült, a magyar fél már ezen a héten megkezdi az eszéki klub vizsgálatát. 

"Jó hír az eszéki első osztályú labdarúgóklubnak, hogy komoly vevője akadt, és nem bizonyultak igaznak a hírek, miszerint a határidőt azért tolták ki, mert nincs érdeklődő a klub iránt" - írta a lap. 

Az újság arról is beszámolt, hogy korábban is szivárogtak ki információk arról, miszerint magyar stratégiai partner fektetne be az eszéki egyesületbe, de most történt meg először, hogy ezt egy szándéknyilatkozattal is alátámasztották. 

Az ajánlatok nyilvános felbontására 2015. december 29-én 12 órakor kerül sor az eszéki városháza nagytermében.

A hazai élvonalban szereplő Felcsútnak a horvát Robert Jarni az edzője, nem kizárt, hogy ő is közvetít az ügyletben.

Jarni mellett szintén a vb-bronzérmes horvát válogatott tagja volt Davor Suker, ő most a horvát fociszövetség elnöke. Suker a városban született, és jó kapcsolatban áll a hazai futball szereplőivel.

A Puskás Akadémiának Erdélyben is vannak kapcsolatai. A PAFC által később kiadott közlemény is csak ennyit erősít meg, azt viszont cáfolták, hogy külföldi csapatot vásárolnának:

„A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia régóta szakmai kapcsolatban áll több hazai és nemzetközi klubbal, akadémiával. Ilyen partnerünk a horvát első osztályban szereplő Eszék csapata is. A Puskás Akadémia szakmai együttműködést folytat az eszéki klubbal. A Puskás Akadémiának ugyanakkor nincs szándékában nemzetközi csapatot vásárolni.”  • Tippek
  • Bankszámla