Gusztáv
-7 °C
-1 °C

Erre várt Dárdai, mióta a Herthát irányítja

2015.12.05. 17:26 Módosítva: 2015.12.05. 20:50

A Bundesliga tizenötödik fordulójában az első hét csapat közül hat egymással találkozott. A szeptemberi közepi edzőváltás után megtáltosodó, és meccset sem veszítő Gladbach a veretlen, mindössze egy döntetlennel álló Bayern Münchent fogadta.

Magyar szempontból persze lényegesen érdekesebb volt, hogy Dárdai Pál várakozás felett szereplő  Herthája  a Bajnokok Ligájában érdekelt  Leverkusennel  találkozott. 

Ha valaki azt mondja a szezon előtt, hogy a berliniek túl a bajnokság harmadán a Bayer előtt lesznek a tabellán, nyilván hitetlenkedve fogadjuk. A Hertha a meccs előtt a hatodik, a Leverkusen hetedik volt.

Álomszerűen kezdtek a berliniek, Ibisevic passza után a hetedik percben ziccerbe került Darida, és 12 méterről a bal alsóba gurított, Leno elvetődni sem tudott a labdára.

Az első negyedórában a Hertha meglepte riválisát, ötször lőttek kapura, 60 százalékos volt a labdabirtoklás.

A vendégek zavarban voltak, a 17. percben Bönisch rácsúszott Regasel lábára, amiért piros lapot kapott.

Ezek után Roger Schmidt változtatott, Brandt helyére Wendell állt, a Leverkusen pedig nem hátrált meg, beleállt a meccsbe, és bátran felvállalta az emberhátrány ellenére a párharcokat, valamint a gyors támadásokat.

Az egyik ilyen végén Chicharito lépett ki a védők között, és Jarstein kapus mellett a bal sarokba gurított. Tah ívelt fejesénél pár perc múlva a norvég kapus azt konstatálhatta, hogy a kapufára esik a labda.

A félidő vége előtt Kalou-nak volt még egy nagy helyzete, sokáig és körülményesen tologatta a labdát, majd lőtt, de kevéssel a felső sarok mellé ment a megpattanó labdája.

A második félidőben a hetedik Hertha-szöglet célba ért, most nem a kis variációt választották, Plattenhardt beívelése pedig az amerikai védőt, John Brookst üresen találta, és nyolc méterről a bal felsőbe bólintott.

A Leverkusen azonnal rákapcsolt, Chicharito helyzetbe került, de a védők az utolsó pillanatban blokkoltak.

Megélénkült a meccs, mert a Leverkusen pontot akart szerezni, és legalább egy gólt akart lőni. A Hertha majdnem élt a lehetőséggel a 65. percben, de Ibisevic keresztpasszát lekapcsolta Leno kapus.

Aki esetleg a büfében volt, azt hihette, a két csatár összehozott egy gólt, akkora volt az üdvrivalgás, ám minden csak annak szólt, hogy a Gladbach bevágta a második gólját is a Bayernnek.

A 76. percben Ibisevic gyanúsan elesett, de a játékvezető nem látott tizenegyest, majd Brooks egy lecsorgót nem tudott elrúgni hat méterről Leno mellett, a kapus bravúrral védett lábbal.

A hajrában a Leverkusen erőlködött, de nem volt esélye az egyenlítésre. A Hertha negyedik, vagyis Bajnokok Ligája pozíciót érő helyen áll.

Eredmények

  • Bor. Mönchengladbach-Bayern München 3-1 (0-0)
  • Hertha  BSC-Bayer  Leverkusen 2-1 (1-1)
  • Hamburger SV-FSV  Mainz 05 1-3 (0-1)
  • 1. FC Köln-FC Augsburg 0-1 (0-0)
  • FC  Ingolstadt 04-1899 Hoffenheim 1-1 (0-0)
  • VfL  Wolfsburg-Borussia Dortmund 1-2 (0-1)