Tibor
2 °C
8 °C

Csodagólok az Arsenal-ManCity-n

2015.12.21. 23:20 Módosítva: 2015.12.21. 23:22

Az Arsenal nyerte az angol bajnokság 17. fordulójának rangadóját, a tabellán harmadik Manchester City ellen (2-1). A vendégeknek volt több helyzetük, de nem sikerült gólt szerezniük, sőt egy kimaradt helyzet után az Arsenal jutott előnyhöz. De Bruyne futott üres területen a kapu felé, passzolhatott is volna, de ehelyett mellé gurította a labdát, Silva hiába érkezett középen hatalmas gólhelyzetben.

Az első gólt, amúgy az első félidő addig egyetlen arsenalos kapurarúgásából Walcott lőtte 17 méterről, egy visszacsel után kilőtte a hosszút.

A City csak úgy, öreg urasan ment tovább előre, de hiába alakított ki számos helyzetet, nem sikerült gólt lőni Čech-nek. Sőt az első félidő hosszabbításában újabb gólt szerzett a londoni csapat, Giroud kapott Öziltől labdát, a kiugró francia csatár közelről lőtt Hart lába között a kapuba.

A második félidőben Agüero próbálkozott többször is fejjel, a cseh kapus mindig jó helyen állt.

A Manchester City a meccs végén mégis majdnem kiegyenlített, Yaya Touré előbb elképesztően nagy gólt lőtt bal belsővel a hosszú felsőbe, aztán egy becsúszás után lőtt mellé.

Az eredmény azonban nem változott, Angliában a Leicester mögött a második helyen két ponttal az Arsenal áll.