Mátyás
-6 °C
1 °C
Sífutás
Percről Percre

Kivégzés 70 ezer néző előtt: 40 perc alatt ötöt lőtt a Real

000 DV2210540
2016.01.17. 17:57
A Real Madrid kevesebb mint húsz perc alatt négy gólt lőtt a vendég Sporting Gijónnak, végül 5-1-re nyert a spanyol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójban.

Az edzőcsere, Rafael Benítez menesztése és Zinedine Zidane, a klub első francia, összesen 47. edzőjének kinevezése után a múlt hétvégén a Deportivo La Corunát 5-0-ra verő Real Madrid ezúttal a kieséssel küzdő Sporting Gijónt fogadta.

A Real a harmadik, a Gijón a 18. volt a meccs előtt a bajnokságban, a Sporting az utóbbi öt meccsén egy pontot szerzett. A Madrid csatársora félelmetes, Bale, Benzama és Ronaldo eddig 40 gólt termelt 19 meccsen.

Ez a szám hamar megváltozott. A 7. percben jött Bale hetedik fejesgólja, összesen 13. gólja a bajnokságban, Kroos beadását csúsztatta be 4 méterről.

A 9. percben meglett Ronaldo 15. gólja: nem tudta kihozni a labdát a Sporting, Benzema a portugálhoz passzolt, aki fordulásból 15 méterről bombagólt lőtt, 2-0.

A 70 ezer néző még az előző két gólt ünnepelte, mikor 12. percben Benzema talált be: Bale futott el a jobb szélen az alapvonalig, beadását Benzema 10 méterről, elvetődve, félfordulattal lőtte be.

A 18. perc Ronaldo duplázott: Carvajal jobbról, becsúszva passzolt középre, a berobbanó portugál könnyű gólt lőtt pár méterről, ez volt a 16. gólja.

Ezután Benzemának, Ronaldónak, Bale-nek is volt helyzete, kihagyták.

A 41. percig nem volt gól, akkor Benzema is duplázott, és elérte a 16. gólt, mint Ronaldo: a francia Isco labdájával lépett ki, és finoman tette el a labdát a kapus mellett.

A félidei 5-0 után a másodikban is nagy fölényben maradt a Madrid.

A 62. percben Isma Lopez góljával szépített a Gijón, szépen lenullázták a Real védelmét.

A második félidőben a Real Madrid lefékezett, megelégedett a nagy különbségű győzelemmel. Az viszont rossz hír, hogy sérülés miatt le kellett cserélni Karim Benzemát és Garreth Bale-t is.

A Real után az Atlético Madrid is nyert, a Las Palmas 3-0-s legyőzésével megőrizték az első helyüket a bajnokságban.