Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Jégkorong
Percről Percre

Dárdai: Egyszer sem voltam rossz zsaru

2016.01.18. 20:41

A múlt hetet a törökországi Belekben edzőtáborozással töltötte a lényegesen a várakozások felett szereplő Hertha BSC, amelyik 32 ponttal harmadik a Bundesligában.

„Azokon a játékosokon, akik kevesebb lehetőséghez jutottak, láttam némi elégedetlenséget, de nem láttam egyszer sem motiválatlanságot senkin. Egy pillanatra sem kellett a mérges edzőt vagy a rossz zsarut eljátszanom. Mindez sokat elárul a csapat szellemiségéről” - kezdte értékelését a magyar edző, Dárdai Pál a Kickernek.

Kifejtette, hogy a szezon végére már szeretné kialakítani a rövidpasszos Herthát, sok futással. Tavaly februárban, amikor átvette a társulatot, folyamatosan ezen dolgozik, először még a védelem megszilárdítása volt a legfontosabb feladat.

Ha öt forduló múltán még mindig elöl állnak, akkor lehet beszélni a végső célokról, addig felesleges, ezért nincs is nyomás rajtuk, csak önmagukat szeretnék adni a folytatásban is.

„Mindig többre és többre vágyunk, nemcsak én, hanem valamennyi játékos is. Február végén van értelme arról kérdezni, milyen lesz a szezon vége, és hol leszünk. Addig hadd kérjek egy kis türelmet.”

Addig az EL-ben Augburggal és a Dortmunddal valamint a BL-szereplő Wolfsburggal hazai pályán játszanak, míg a Werderhez és a Stuttgarthoz utaznak, és közben a Heidenheimmel szemben a Német Kupában is megmérkőznek idegenben.

A kupadöntő Dárdai régi vágya, sokszor panaszkodott amiatt, hogy játékosként nem jött össze neki.

A Bayern Münchenből igazolt szélsőt, Sinan Kurtot nagy tehetségnek tartja - ezért ragaszkodott a kölcsönvételhez -, de egyelőre még az 23 év alattiaknál fog játszani, és ha ott kitűnik, akkor fogja felemelni.

A Dortmundból érkezett csatár, Julian Schieber több mint egyéves kihagyás után lehet ott a keretben, és ő konkurenciát jelenthet Kalou-nak és Ibisevicnek, akik eddig átlag felett voltak eredményesek.