Judit
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Elek Ákos hazajött Kínából, újra a Diósgyőré

2016.01.21. 14:37

A 37-szeres magyar válogatott Elek Ákos csütörtökön a Diósgyőr labdarúgócsapatához igazolt, melyhez a kínai Csangcsun Jatajtól tért most vissza.

A diósgyőri klub már január elsején jelezte, hogy szeretné megszerezni Eleket, s a középpályás egy ideje már a csapattal edzett, a két egyesület azonban csak most tudott megállapodni egymással.

Elek edzőmérkőzésen már pályára léphet, de bajnoki találkozón csak azt követően szerepelhet majd, miután megérkezett a versenyengedélye is.

Árki Gábor sportigazgaztó a megállapodás részleteiről nem beszélt, annyit árult csak el, hogy hosszú távú szerződést kötöttek a futballistával, akit komoly anyagi áldozatok árán csábítottak haza.

Elek Ákos egy éve igazolt a DVTK-tól Kínába, ahol 27 mérkőzésen két gólt szerzett. A Diósgyőrnél 2012-től 2014 végéig szerepelt először, s ez idő alatt Ligakupát nyert és Magyar Kupa-döntőt játszott a csapattal, és a csapatkapitányi posztot is betöltötte.

A 27 éves középpályás a Norvégia elleni mindkét pótselejtezőn játszott, ahol a magyar válogatott kivívta a részvételt a franciaországi Európa-bajnokságra. (MTI)