Zlatan nyáron végez Párizsban, a United felé kacsingat

2016.02.18. 14:46

Alig félév múlva lejár Zlatan Ibrahimovic szerződése a Paris Saint-Germainnél, és nem is tárgyalnak a hosszabbításról, vagyis a svéd a nyáron tovább áll. Már tavaly nyáron pedzegették, hogy visszamenne a Milanba, de a PSG katari tulajdonosával megegyezett, hogy egy évet még marad.

A francia lapok most azzal vannak teli - az ESPN szerint -, hogy a 34 éves világklasszis a Premier League felé kacsingat. Játszott már Hollandiában, Olaszországban, Spanyolországban, Franciaországban, de Angliában még nem.

"Van még itt három hónapom, és hogy aztán mi lesz? Nagy dolgok fognak történni!" - idézik Zlatant az újságok.

A legújabb feltételezés szerint ez azt jelenti, hogy a Manchester United felé veszi az irányt, ahol a nyártól állítólag volt interes edzője, José Mourinho veszi át a hatalmat. 2008-09-ben dolgoztak együtt Olaszországban, és nyertek bajnokságot.

Az angliai váltásra abból is következtetnek, hogy mikor kifejezetten a Premier League-ről kérdezték, így felelt: "Mondjuk úgy, jó formában érzem magam". A PL a leghajtósabb az összes liga közül, ő meg már nem mai gyerek.

Pár éve már pedzegették neki, mikor tervezi a visszavonulást, arra azt mondta, "amíg tart a varázs", azaz képes önmagához méltó szinten teljesíteni.

A francia bajnokságban még tart, nagyon is, hiszen 21 góljával - 20 meccsen - vezeti a góllövőlistát, az idényben 28 találatnál jár 33 mérkőzésen. Csakhogy kedden, a PSG-Chelsea BL-nyolcaddöntőn épp az volt az ember érzése, hogy a varázs kezd veszni, a tavalyi angol bajnok ellen mintha már nem lett volna olyan veszélyes, mint általában. Egy gólt szerzett, de szabadrúgásból, ráadásul eléggé meg is pattant a lövése.

Az biztos persze, hogy hamarosan teli lesz ajánlatokkal, főleg hogy ingyen igazolhat bárhová, mivel kifut a szerződése. Jóval könnyebb megmondani, hogy hová nem megy Angliába, mint ahová mehet: a Manchester City kizárt, mert ott Pep Guardiola lesz az edző, aki 2009-ben a Barcába vitte őt, majd egy év múlva kirúgta.  • Hírek
  • Hírek