Szilárda
0 °C
6 °C

Az edzői papírját is elvehetik az ellenszegülő Schmidtnek

2016.02.23. 10:56

Hihetetlen incidens volt a vasárnapi Leverkusen-Dortmund bajnoki rangadón.

Felix Zwayer játékvezető azért szakította félbe a mérkőzést, mert a leverkuseni edző, Roger Schmidt nem hagyta el a kiállítása után a kispadot. Schmidt azt sérelmezte, hogy a Dortmund kontrája és gólja előtt előbbről végezték el a szabadrúgást a bíró pedig nem tartotta be a szabályokat és hagyta mindezt. Nem tudni, mire számított a játékvezetői ítélet figyelmen kívül hagyásával. 

Kilenc percig állt a játék, utána folytatták, Schmidt pedig a folytatásra értelemszerűen már nem ment ki.

A meccs után ugyanakkor Rudi Völler sportigazgató is elég keményen nyilatkozott. Azt mondta, hogy számítottak arra, hogy a játékvezető nem fog nekik tizenegyest adni nyilvánvaló helyzetben sem. Azt sugallta, hogy ez lesz a bosszúja.

Az egyik dortmundi kezét érte a labda, Felix Zwayer azonban úgy ítélte meg, hogy nem szándékosan, ezért a szögletzászló felé mutatott.

Nemcsak az edző, hanem Völler is büntetésre számíthat a megnyilvánulása miatt. Egyelőre az a kérdés, milyenre.

  • Schmidtnél a minimális szankció, hogy négy meccsen nem ülhet a kispadon. A legszélsőségesebb esetben, példa statuálási szándékkal, akár a licencétől is megfoszthatják. Schmidtet 2014-ben már 6000 euró befizetésére kötelezték.
  • Völlerre vélhetően pénzbüntetés vár.

A német szövetség igyekszik elrettentő erővel fellépni, de arányosan - a tiszteletet meg kell adni mindenkinek, ahogy más sportágakban is -, hangzott az állásfoglalás, hamarosan kiderül, mennyire sikerült.

A Leverkusen Dárdai Pál Herthája mögött a negyedik a Bundesligában, vagyis BL-selejtezőt érő helyen áll, de Schmidt távolléte nem segíti elő az előrelépést.