Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-2 °C
5 °C

Dárdai a legcsúfosabb vereségért vágna vissza

2016.04.01. 09:24

Dárdai Pált és a Hertha BSC-t hét forduló választja el attól, hogy megvalósítsa a szezon legnagyobb meglepetését a Bundesligában.

A berliniek jelenleg 48 ponttal a harmadik helyen állnak, vagyis közvetlen a részvételük a Bajnokok Ligájába. A negyedik Schalke 44 pontot gyűjtött eddig, a Gladbach és a Leverkusen pedig 42-t.  

Ezt a pozíciót nem lesz könnyű megőrizni, mert sorrendben a következő ellenfelekkel találkoznak.

  • Mönchengladbach (idegenben, 5. helyezett)
  • Hannover (otthon, 18.)
  • Hoffenheim (idegenben, 16.)
  • Bayern München (otthon, 1.)
  • Leverkusen (idegenben, 6.)
  • Darmstadt (otthon, 13.)
  • Mainz (idegenben, 7.)

Dárdai a Gladbach ellen különös motivációval készül, hiszen karriere legnagyobb vereségét tőlük szenvedte el tavaly október végén. Hazai pályán 4-1-re szedték szét a csapatát, ami neki is jó lecke volt, mennyivel gyorsabb és lendületesebb csapat az ellenfél.

A visszavágó nagy kihívása az lesz, hogy ezt a sebességet kell valahogy mérsékelni, ráadásul úgy látszik, a Gladbach számíthat az egyik legjobb játékosára, Rafaelre, aki korábban épp a Hertha kötelékében volt.

A Herthánál viszont 99 százalékig biztos: nem játszhat az amerikai védő, Johnny Brooks.

„Nem néz jól ki, nem jött rendbe a térde, és tényleg nem tudom, ki mehet a helyére. Langkamp vagy Lustenberger. Én is tudom, a játékosok is érzik, van valami a levegőben, kezdődik a végjáték, szeretnénk a legjobb arcunkat mutatni” - magyarázta Dárdai.

Azt is hozzátette, azt szeretné, ha az ellenfél a legjobb összeállításban játszana.

A Hertha egyébként kosárlabdázással készült a meccsre, a magyar szakember így erősítette a csapategységet, és mint a Bz-berlin beszámolója mutatja, ő is kivette a részét a jó hangulatból, mert ha kellett, fekvőtámaszozott.