Sámuel, Hajna
18 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Bekeményít a Debrecen portugál edzője az 1-5 után

2016.08.22. 17:00

A Videoton kiütötte vasárnap este a Debrecent: a Felcsúton rendezett mérkőzésen 5-1-re nyertek Leonel Pontes csapata ellen. 

A portugál edzőt nemrég nevezte ki a debreceni klubvezetés, sok ideje viszont még nem volt, hogy rendbe tegye a keretet, így egy döntetlen mellett két vereség a mérlege. Ő is tudja, hogy ennél sokkal többre lesz szükség, a vereség után be is keményített. 

"Tizenkét nappal ezelőtt érkeztem a csapathoz, igyekeztem mindent felmérni – a klubot, a játékosokat. Próbálom megismerni a várost is, és azt már elmondhatom, hogy Debrecen városa nem ezt az eredményt érdemli. Azért vagyok itt, hogy változtassak a dolgokon, mert az életben néha változtatni kell. Át kell gondolni a céljainkat és erős csapatot kell építeni. Felhozunk majd fiatal srácokat az akadémiáról, mert inkább dolgozok olyan fiatalokkal, akik hajlandóak küzdeni és harcolni, mint olyan játékosokkal, akik nem. Ha valaki nem szeretne a Lokiban játszani, arra nincs szükségünk" - idézi a Videoton honlapja Pontest. 

Az edző valószínűleg azért is nyúl majd bátrabban a fiatalokhoz, mert a debreceniek az akadémia élére is portugálokat szerződtettek, úgyhogy könnyen megy majd az együttműködés. 

Kapóra jön neki, hogy a válogatott mérkőzések miatt három hét szünet következik az NB I.-ben, és csak szeptember 10-én lesz a következő mérkőzésük, akkor az Újpestet fogadják a Nagyerdei Stadionban.