Szervác, Imola
12 °C
16 °C

Storck: A műfű más stílusra kényszerít minket

DSC 6424
2016.09.05. 19:14

„Az elmúlt időszakot lezárta a magyar labdarúgó-válogatott, új kihívás, új cél lebeg előtte, mégpedig a világbajnoki selejtezők sikeres megvívása" – mondta Bernd Storck szövetségi kapitány a keddi nyitányt megelőző feröeri sajtótájékoztatón.

 „Nagyon nehéz meccs vár ránk, mint ahogyan az előző sorozatban is roppant nehéz volt Feröer ellen játszani" – mondta Storck. „Itt egy góllal tudtunk nyerni, odahaza pedig nagy kockázatot kellett vállalni, és szerencsénk is volt" – idézte fel az Eb-selejtezőt. Szerinte a feröeriek nem véletlenül győzték le kétszer is a görögöket, míg korábban felívelésekkel próbálkoztak, ma már sokkal kombinatívabb a játékuk.

 „A műfű más stílusra kényszerít bennünket, mint amit megszokhattak tőlünk a szurkolók, de mindenki készen áll, és az időjárás is kedvez a kilencven perc futáshoz. Szoros mérkőzésre számítok" – fogalmazott Bernd Storck.

Elek Ákos arról beszélt, hogy a felkészülés során a stáb igyekezett szimulálni a feröeri körülményeket, ezért azok nem okozhatnak meglepetést. „Egy hetet készültünk műfüvön, ez nem jelenthet gondot. Két éve rosszabb volt az időjárás itt, hidegebb volt, most kedvezőbbek a körülmények. Magunkra kell koncentrálnunk, de intő jel a két korábbi meccsünk Feröer ellen. Nagyon komolyan kell venni a hazaiakat, többet kell birtokolnunk a labdát és helyzeteket kell kialakítani. Több góllal szeretnénk megnyerni a mérkőzést."

A Darmstadtban játszó Kleinheisler azzal kezdte, nem tudja, hogy áll majd fel a kezdőcsapat, de ha játéklehetőséget kap, mindent megtesz a győzelemért. „Jó formában vagyunk, nyerni jöttünk Feröerre. Először járok itt, és bár nem vagyunk hozzászokva a műfűhöz, tetszenek a körülmények."

A Feröer-szigetek – Magyarország mérkőzést kedden közép-európai idő szerint 20.45-től rendezik.