Mihály
2 °C
16 °C

2-0-ról kapott ki a Leicester a Chelsea-től

2016.09.20. 23:16

Az európai topligákban hétközi forduló van, Angliában Ligakupa-meccseket játszanak. Kedden a Leicester City-Chelsea emelkedett ki a programból, és rangadó is lett.

A bajnok két Okazaki-góllal az első félidő hajrájában már 2-0-ra vezetett, de Cahill fejese után 2-1-gyel mentek a szünetre. Érdekes, hogy a három gól ellenére a háló egyszer sem rezzent, mindháromszor a vonal mögül kotorták ki a labdát, de a gólkamerát már nem lehet átverni.

Az első gól. Bent volt.
Az első gól. Bent volt.

Bő egy éve még komoly gondban lett volna a bíró, a harmadiknál kevésbé, ott a kikapart labdát David Luiz azonnal befejelte, de már azelőtt gól volt.

A szünet után Azpilicueta viszont szétbombázta a kaput, egészen nagy kapáslövéssel lett 2-2.

Ami meg is maradt a rendes játékidő végéig. A hosszabbításra nehéz helyzetbe került a Leicester, mert a Diego Costát fejen ütő középhátvédet, Wasilewskit második sárgával kiállították - teljesen jogosan.

A Chelsea azonnal kihasználta az emberelőnyt, a ráadásra bejött Hazard csinálta meg a gólt Fabregasnak. Bármilyen szép volt Azpilicueta, ez a meccs és valószínűleg a nap találata - 3-2.

A spanyol percek múlva közelről bevágott egy lehulló labdát is a 4-2-höz.

Az Arsenal idegenben tömte ki a Nottingham Forestet, 4-0 lett, a nyári új szerzemény, a Deportivótól igazolt Lucas Perez megszerezte első góljait, az elsőt büntetőből, a másodikat akcióból.

Arsenal vs Nottingham 4-0

A Liverpool Derbyben nyert 3-0-ra a szintén nyáron igazolt Klavan, Coutinho és Origi góljával.

Derby 0-3 Liverpool ~ 20/09/2016 [EFL Cup]