Botond, Mózes
11 °C
21 °C

Van gólbíró, de a gólt nem látta, van gólkamera, de nem használhatják

2016.09.30. 12:31

A német bajnokságban eddig mind az öt meccsét elbukó Schalke az Európa Ligában másodszor is nyert. Az osztrák Salzburgot 3-1-re verte, és a harmadik gólt még gyakran emlegetni fogják.

A szöglet után ugyanis Naldo fejese biztosan bent volt, de ezt nem vette észre az odarendelt gólbíró, és az oldalvonali asszisztens sem jelzett. A közvetítésben már élőben egyértelmű volt, hogy Naldo gólt fejelt.

A Schalke 3-1-re nyert

Még szerencse, hogy végül Höwedes egy salzburgi védő tarkójáról a kapuba ollózta a labdát, így végül gólt ítélt a bíró. Csak a világbajnok védő neve mellé írták be, bár a helyszínen először Naldónak adták, mert a szemüknek hittek.

A videóbíró bevezetése megint nyomatékot kaphat, mert hiába állt közel az alapvonali bíró, nem mert dönteni, vagy inkább nem is látta bent a labdát.

Míg a német bajnokságban egyébként használt videóbíróval 100 százalékos biztonsággal el lehetett volna dönteni, hogy bent volt-e a labda. A Schalke stadionja alkalmas is a technológia használatára, de nemzetközi, UEFA rendezte kupameccseken még nem lehet használni.