Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

47 másodperc alatt 11-es: Wenger megemlegeti a cserét

2016.02.24. 09:23 Módosítva: 2016-02-24 13:00:49

Az Arsenal-edző Arsene Wenger a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés 82. percben cserélte be a francia Mathieu Flaminit, aki 47 másodperccel később, labdaérintés nélkül összehozott egy elég amatőr tizenegyest.

Ki akarta bombázni a labdát a tizenhatoson belülről, de nagyon elkésett vele, és labda helyett a barcás Lionel Messi lábát találta telibe, egyértelmű volt, hogy a tizenegyest ér a megmozdulás. 

A vendég Barcelona 1-0-ra vezetett akkor, úgyhogy miután Messi belőtte a büntetőt, és megtörte Cech elleni sikertelenségét, nagyjából el is döntötte a továbbjutást, mivel az Arsenalnak kétgólos hátrányból kellene csodát csinálnia idegenben. De sok esélyt már Arsene Wenger sem ad maguknak, azt mondta, 95 százalék, hogy a párharc már ezen a meccsen eldőlt.

A 31 éves Flamini idén már jóval kevesebbet játszott, mint korábbi arsenalos szezonjaiban, a bajnokságban is csak tizenkétszer volt kezdő. 

A tizenegyesben azért benne volt Per Mertesacker is, aki bénázott a labdakezeléssel, ő a meccs  után azt mondta, hogy a Barcelona ellen nem érdemeltek győzelmet, és az Arsenal csak magát hibáztathatja a vereségért.