Eufrozina, Kende
9 °C
25 °C

Mérföldkő a futballtörténelemben

000 MI5WI
2017.03.09. 15:16

A nemzetközi sajtóból szemlézett az MTI a Barcelona 6-1-es győzelme után

Spanyolország:

"Erről a mérkőzésről még sokat fognak beszélni. Véletlen vagy sem, a Barca pontosan azt tette, amit az edző Luis Enrique az egész pályafutása alatt: futott és hitt, hitt és futott kifulladásig." 

Sport:

"A Barca ismét bevonult a nemzetközi futballtörténelembe. Az általunk látott legjobb játékosnemzedék tegnap az európai sport egyik legszebb, legérzelmesebb és legfelvillanyozóbb fejezetét írta meg."  

El Mundo:

"A szurkolók sírtak. Luis Enrique ökölbe szorított kézzel szédelgett a pályán. És az utolsó gólt szerző Sergi Roberto volt a hős."

La Vanguardia:

"A 21. század legjobb futballcsapata erőt merített a hitéből. Ilyet még nem láttunk futballpályán."

Franciaország:

Le Figaro:

"A PSG mindent elrontott, a párizsiakat megalázták Barcelonában."

Le Parisien:

"Leírhatatlan. A PSG saját kárán írt történelmet a BL-ben."

L'Equipe:

"Történelmi hajótörés."

Anglia:

Guardian:

"A Barcelona ismét ott van, ahol az elmúlt tíz évben mindig - a BL negyeddöntőjében. De így még sosem jutott oda: nem egyszer állt fel a padlóról, hanem kétszer. Halott, feltámadt, halott, feltámadt - és még mindig áll."

Telegraph:

"Ennek a meccsnek hosszú utóélete lesz. Először fordított egy BL-csapat négygólos hátrányból, de ez a mérkőzés sokkal több volt ennél, ahogy a játékosok, klubalkalmazottak, edzők és szurkolók tekintetéből is látszott. Ez a klub már mindent megtett, de ezt még sosem."

Independent:

"Hihetetlen, nevetséges, történelmi. Nem lehet máshogy jellemezni ezt a találkozót, amely a BL történetének egyik legjobbja volt. Ilyen feltámadást még nem látott a Bajnokok Ligája."

Olaszország:

Gazzetta dello Sport:

"Micsoda őrület! Március 8. mérföldkő a futballtörténelemben, mivel a Barca elmozdította a lehetetlen határait. A szakadék szélén eddig csak a katalánok vittek véghez ilyen hőstettet."

La Repubblica:

"Lehetséges a lehetetlen. A Barca-PSG utolsó hét percében megtörtént. Sem Luis Enrique, sem Hitchcock, de még a legőrültebb szurkoló sem találhatta volna ki azt, ami a Camp Nouban a 88. perctől történt."

Corriere dello Sport:

"Amikor a sportból költészet lesz. A hőstettek hozzátartoznak a futballhoz, és vannak pillanatok, amelyek kiemelkednek a hírek közül, s legendákká válnak. Vannak csapatok, melyek egy rajzfilmből jönnek, ahol bármi megtörténhet. És vannak történetek, amelyekre az ember azt mondja: ez már kicsit sok, de álmodozni azért lehet róluk. Hát ez történt Barcelonában."

Ausztria:

Kurier:

"A Barcelona véghezvitte a csodát."

Kronen Zeitung:

"Barcelonán kívül már aligha gondolhatta bárki, hogy csakugyan így lesz: a Barca csodát tett, és első csapatként fordított 0-4-ről."

Die Presse:

"A Barca a legmagasabb szintű támadófutballt demonstrálta a PSG ellen, és a BL fennállásának legnagyobb feltámadását mutatta be."

Svájc:

Neue Zürcher Zeitung:

"Bizonyos napokon a futball kilép a megmagyarázható dolgok közül. Egy pillanatra ott hagyja a logika birodalmát, és egy szürkületi zónába megy át, melyben meginognak a vélt bizonyosságok, beszédtémát szolgáltatva évek múltán is."