Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Egy exrealos Eb-győztes is Kínába igazolt

2017.02.15. 18:47

 A portugál Európa-bajnok, Ricardo Carvalho a Sanghaj SIPG csapatához szerződött szerdán.

A kínai klub közleménye szerint elhúzódott a papírmunka, ezért csak most, a dohai edzőtábor után jelentették be a Real Madrid és a Chelsea korábbi középhátvédjének leigazolását. A külföldi játékosok alkalmazásának új szabályozása miatt alaposan át kellett gondolniuk a tapasztalt játékos szerződtetését.

A kínai szövetség januárban öt főben maximálta a légiósok számát az élvonalbeli kluboknál, de közülük csak három lehet a kezdőcsapat tagja. A 38 éves védő a Sanghaj SIPG ötödik külföldi futballistája az Oscar, Hulk, Elkeson brazil trió, valamint az üzbég Odil Ahmedov mellett.

"Ha közülük bárki megsérül, Carvalho megkapja az esélyt. Ő az egyik legjobb védő a világon, a tapasztalata fontos számunkra, hiszen segítheti a fiataljainkat" - nyilatkozta a klubelnök.

Ricardo Carvalho 2004-ben Bajnokok Ligáját nyert az FC Portóval, majd háromszoros angol bajnok lett a Chelsea-vel. 2010-ben a Real Madrid szerződtette, ahol három évet töltött, utána Monacóban folytatta. A portugál válogatottban 89 mérkőzésen öt gólt szerzett, és tagja volt a tavaly nyári franciaországi Európa-bajnokságon győztes csapatnak is.

A Sanghaj SIPG ingyen szerezte meg a hátvédet, mert szabadon igazolható volt. Carvalho a portugál edző, André Villas-Boas kérésére érkezett. (MTI)