Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy hónap után újra van áram a 2014-es vb-döntő stadionjában

2017.02.24. 10:59

Közel egy hónapos szolgáltatási szünet után visszakapcsolták az áramot a Maracanában, Rio de Janeiro legendás stadionjában.

A 2014-es futball-vb döntőjének, valamint a tavalyi riói olimpia és paralimpia nyitó- és záróünnepségének stadionjában a befizetetlen számlák miatt január 26-án kapcsolták le az áramot. Most azért kapcsolták vissza, mert az üzemeltetők befizettek 1,3 millió reált (123,9 millió forint) a novemberi fogyasztás után.

De továbbra is egyeztet a szolgáltató és a riói játékok szervezőbizottsága között arról az 1,8 millió reálról (171,5 millió forint), amely az olimpiai és a paralimpiai fogyasztást fedezné, írja az MTI. A szervezők közölték, hogy ki fogják fizetni az elmaradt összeget.

A Maracana a világ egyik leghíresebb stadionja, itt rendezték minden idők leglátogatottabb futballmérkőzését: az 1950-es világbajnokság döntőjét több mint 200 ezer szurkoló látta a helyszínen.