Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Messi négy góljával kivégezték az Eibart

2017.09.20. 00:10

Az előző fordulóban a Barcelona nehezen nyert, de az ötödik játéknapon már újra magabiztosan játszott, 6-1-re verte az Eibart, miközben a négy találattal záró Lionel Messi meglőtte 300. gólját a katalánok stadionjában, a Camp Nou-ban.

Az öt bajnoki meccs után kilenc gólnál járó Messi a 20. percben talált be először, lazán emelte kapuba büntetőjét, amit Nelson Semedeo ledöntéséért kapott a Barcelona. A második hazai gól is rögzített helyzetből született, Denis Suárez szögletét Paulinho fejelte az ötösről a kapuba.

Az 53. percben Messi a félpályáról indulva játszotta magát tisztára, a 16-osról lőtt is, de Dmitrovic kapus ezt még fogni tudta. A második hullámban érkező Denis Suárez viszont már nem hibázott, igazított egyet és keresztbe lőtt a kapu bal alsó sarkába.

Egy remek beadás után Martínez szépített az Eibarból, de ez nem akasztotta meg egy pillanatra sem a Barcát. Két perccel később újra Messi következett, két védő között gurított a jobb alsó sarokba. 

A következő góljánál is megállíthatatlan volt, megint a félpályánál indult, a jobb szélen húzta meg, egyet kényszerítőzött Paulinhóval és máris a kapu előtt volt. Hiába rángatta meg két védő is, a lendület sodorta, és egy keresztbe gurítás is elég volt a találathoz. 

A 6-1-es végeredményt a 87. percben állította be a Barcelona. Egy kontra után Messi kipasszolt oldalra, és ugyan Vidal is lövőhelyzetben volt, de visszaadta középre, az argentin pedig egyből lőtt. 

A Barcelona eddig hibátlan a bajnokságban, a gólkülönbsége lenyűgöző, 17-et szerzett és csak 2-t kapott. Messi pedig minden idők legjobb szezonkezdetét tudhatja magáénak a spanyol bajnokságban, senki sem szerzett még kilenc gólt öt bajnoki alatt. Igaz, a korábbi rekord is az övé volt, 2012-ben 8/5-tel nyitott.