Gerzson
-3 °C
3 °C
Kékesi Márton
ma 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

14 hónap stadionkitiltás a kommentátorverő futballelnöknek

2017.10.13. 13:47

Tizennégy hónapra eltiltották Christian Constantint, az FC Sion futballklub elnökét, mert szeptember végén megvert egy szakkommentátort, Rolf Fringer volt svájci futballkapitányt.

A svájci liga fegyelmi bizottságának döntése értelmében a sportvezető a következő bő egy évben nem léphet be olyan stadionba, amelyben bajnoki-, kupa-, vagy válogatott-mérkőzést rendeznek. A szervezet közleménye úgy fogalmaz, Constantin viselkedése "egyértelmű és komoly erőszak", amely "alapjaiban ingatja meg a futball értékeit".

Az elnök egy újságcikkben úgy nyilatkozott a döntésről, hogy "nevetnie kell", szóvá tette, hogy a fegyelmi bizottság meg sem hallgatta őt az esetről. "Ha háborút akarnak, megkapják. Meglátjuk, a végén ki marad majd talpon" - jelentette ki a Le Matin napilapban.

Sőt, tovább is ment: mivel kifizette a bérleti díjat csapata stadionjának páholyában, tervei szerint ott lesz a lelátón a St. Gallen elleni, vasárnapi bajnokin.

Constantin szeptember végén az FC Lugano vendégeként aratott 2-1-es győzelem után pofon vágta, meglökte és meg akarta rugdosni Rolf Fringert, a válogatott volt szövetségi kapitányát. Az elnök állítja, Fringer hetek óta ócsárolta őt, a tévéműsorokban nárcisztikusnak nevezte, és azt híresztelte, hogy semmi empátia nincs benne. A 60 éves Fringer a földre esett a támadásnál.

Az eset első következményeként Constantinnak meg kellett válnia alelnöki pozíciójától a 2026-os téli olimpiára jelentkező Sion pályázati bizottságában. (MTI/Index)