Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

37 milliárd forintot pumpál még a kormány a fociba

2017.12.28. 23:12

Az RTL Klub híradója a szerdai Magyar Közlönyre hivatkozva beszámolt arról, hogy a kormány nagyjából 37 milliárd forintot fog még költeni a magyar focira. 

Ebbe az összegbe beletartozik egy 10,3 milliárd forintos támogatás egy új, 8000 férőhelyes stadion Nyíregyházán, egy 15 milliárdos támogatás az FTC-stadion mellett felépülő Fradiváros elnevezésű projekt következő üteme, jut pénz a dorogi és a mogyoródi stadion felújítására is, és 700 millió forintot kap Kisvárda fociakadémiája is.

A határozat nemcsak a belföldi, hanem a határon túli focit is támogatja, 8 milliárd forintnyi támogatás megy majd el  dunaszerdahelyi, révkomáromi, lendvai, eszéki, topolyai, sepsiszentgyörgyi, csíkszeredai, és munkácsi futballra is. Az eszéki fociakadémia többségi tulajdonosa Mészáros Lőrinc, a f csíkszeredai pedig a felcsúti szakmai partnere.