Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négyen is öngyilkosok lettek a gyerekmolesztáló edző csapatából

2018.01.17. 18:37

Négy olyan futballista is öngyilkos lett azok közül, akik a gyerekeket molesztáló edzőnél, Barry Bennellnél játszottak. Az egyikük a korábbi walesi szövetségi kapitány, Garry Speed volt, írja a Guardian.

A most 63 éves, korábban utánpótlás csapatoknál dolgozó futballedzőt és játékos megfigyelőt, Bennellt azzal vádolják, hogy 11 fiúval létesített szexuális kapcsolatot legalább 48-szor 1979 és 1991 között. 

Több áldozata már vallomást is tett a liverpooli bíróságon. Az egyikük szerdán arra utalt, hogy Bennelln áldozatai közül többen öngyilkosok lettek.

„Abból a csapatból, ahol játszottam Bennell alatt, négyen vették el a saját életüket. Hogy pusztán Barry miatt tették-e ezt csak, nem tudom, de azt igen, hogy milyen hatással volt rám és, hogy milyen hatással lehetett másokra is." 

Garry Speed volt az egyik, aki öngyilkos lett, 2011-ben akasztotta fel magát. A most vallomást tevő tanú azt mondta, ezután próbálta elérni Speed szüleit, mert azok semmi magyarázatot nem találtak Speed tettére. 

Egy másik tanú azt vallotta, hogy a Manchester Citynél két magas pozícióban lévő szakember is tudott a molesztálásokról, de nem tettek ellene semmit.