Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Barca megszabadult leggyengébb futballistájától

2018.01.30. 10:24

Gerard Deulofeu a nyárig kölcsönben a Watfordban szerepel.

A FC Barcelona közleménye szerint 23 éves játékosának fizetését a tavaszi szezonban az angol klub állja, amelynek a kölcsönvételi idő után sem lesz opciója, hogy megvegye a négyszeres spanyol válogatott szélsőt.

Deulofeu kilencévesen került a Barcelonához, a felnőtt csapatban 2011-ben mutatkozott be, de állandó játéklehetőséghez nem jutott. Csak pár meccsen játszott, ezért előbb kölcsönadták az Evertonnak, majd a Sevillának. Utóbbinál sem kellett, de az angol klub 2015 nyarán megvásárolta a Barcától.

2017 tavaszán aztán onnan is kölcsönadták, a Milanhoz, majd múlt nyáron a Barcelona váratlanul visszavette az Evertontól.

Ernesto Valverde edző három hónapon át rendszeresen lehetőséget adott neki, az elején kezdőként is, aztán december elejére teljesen elfelejtette, annyira pocsék volt. Másfél hete, a Betis ellen többgólos vezetésnél újra elővette, ekkor két méterről nem talált a kapuba. A szezonban tíz bajnoki mérkőzésen lépett pályára, egy gólt szerzett, talán nem is véletlen, hogy melyiket. Valószínűleg ő a klub utóbbi 25-30 évének leggyengébb támadója.

A Watford 10. helyen áll a Premier League-ben, 24 mérkőzésen 26 pontot gyűjtött.