Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Atlético 68 ezres új stadionjában lesz a Király Kupa döntője

2018.02.12. 23:00

Az Atlético Madrid új otthonában, a Wanda Metropolitano stadionban rendezik a spanyol labdarúgó Király Kupa 2018-as döntőjét. Az FC Barcelona-Sevilla mérkőzést április 21-én tartják, ez lesz a tavaly szeptemberben átadott aréna első kupadöntője. Az Atlético 68 ezer fő befogadására képes otthonában rendezik 2019-ben a Bajnokok Ligája döntőjét is.

Érdekesség, hogy az elmúlt két Király Kupa-döntőnek is a madridiak pályája adott otthont, igaz, még a Vicente Calderón Stadion: ott játszották a többi között 2016-ban a Barcelona-Sevilla találkozót, amelyen a katalánok hosszabbítás után győztek 2-0-ra.

A spanyol kupa előző három kiírását az összesen 29-szeres győztes Barcelona nyerte, és idén az első csapat lett, amely egymás után ötször jutott el a sorozat döntőjéig.

Közben azt is bejelentették, hogy április 9-én lesz a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) elnökválasztása, amire Ángel María Villar tavalyi lemondása miatt van szükség, írja az MTI. Villar 29 évig irányította a szövetséget, tavaly májusban újabb négyéves ciklusra megválasztottak, de júliusban korrupció gyanúja miatt őrizetbe vették a fiával és két másik tisztségviselővel együtt. Augusztus 1-jén óvadék ellenében szabadlábra került.