Fábián, Sebestyén
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Doppingvétséggel vádolja az angol szövetség a West Hamet

2018.02.20. 18:18

Doppingvétséggel vádolta meg kedden az angol labdarúgó-szövetség a Premier League-ben szereplő West Ham csapatát, mert az elmúlt 12 hónapban három alkalommal is hibáztak a holléti rendszer naprakészen tartásában – írja a Sky Sports.

A holléti rendszer keretein belül nemcsak a játékosoknak kell folyamatosan információt adniuk a tartózkodási helyükről, hanem a kluboknak is értesíteniük kell a szövetséget az edzések időpontjáról, az ezekben bekövetkező esetleges változásokról, valamint az összes játékos állandó lakhelyéről is. Ha egy klub ezek közül valamelyiket 12 hónapon belül három alkalommal elmulasztja, az már doppingvétségnek számít, ezek lényege ugyanis éppen az, hogy bármikor doppingtesztnek vethessék alá a játékosokat.

A jelek szerint ezt a határt érte el most a West Ham, a csapatnak egy hete van arra, hogy reagáljon a vádakra. A klub szóvivője elmondta, adminiszstratív mulasztásokról van szó, ezekkel kapcsolatban pedig a szövetséghez fordulnak majd a megadott határidőig.

Szeretnénk leszögezni, hogy teljes mértékben adminisztratív hibáról van szó, a játékosokat semmilyen formában nem érinti a dolog.

– tette hozzá. A Manchester City csapatát egyébként éppen tavaly bírságolták meg egy hasonló mulasztásért, ők akkor 35 ezer fontos büntetést kaptak.