Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dybala a földön ülve is kilőtte a pipát a Lazio ellen

2018.03.04. 09:27 Módosítva: 2018-03-04 09:31:51

Gyakran hallani ezt a közhelyet, de a szombat esti Lazio-Juventus olasz bajnoki mérkőzést tényleg egyetlen villanás döntötte el. Az viszont villanás volt a javából.

A torinói csapat a vesztett pontokat tekintve 1 pontos hátrányban vágott neki a fordulónak, ám a múlt héten elmaradó meccse miatt a tabellán 4 ponttal lemaradva követte a bajnokságot vezető Napolit, így idegenben is kötelező volt számára siker. A Napoli ugyanis nem tűnt lassítani, más kérdés, hogy később mégis rendesen elhasalt a Roma ellen, ráadásul hazai pályán. 

Ami a zsinórban hetedik bajnoki címére hajtó Juventust illeti, nagyjából 15 másodperccel a meccs vége előttig semmi nem utalt rá, hogy döntetlennél jobb eredménnyel távoznának Rómából. Aztán jött Dybala. Az argentin hosszabb kihagyás után kerülhetett vissza a kezdőbe (korábban sérült volt),  de egészen a legvégéig nem volt valami jó meccse, mondhatni hibát hibára halmozott. Mígnem a 92. perc 45. másodpercében – a bíró 3 percet tett rá – Rugani felpasszolta neki a labdát, ő pedig előbb egy köténnyel befűzte az egyik védőjét, majd a másikkal is megbirkózott a lövőhelyzetért, hogy aztán szó szerint a földön ülve fantasztikus gólt rúgjon a hosszú felsőbe.

A kötény is parádés volt, a földön ülve bemutatott lövésre pedig tényleg nehéz szavakat találni. Érdemes kivárni az utolsó lassítást, amin jól látszik a bokamozdulat, amivel felemelte a labdát.

Ez volt egyébként a Juventus első kapura lövése az egész meccsen. A torinóiak 1-0-s győzelmét később még értékesebbé tette, hogy a Napoli hazai pályán 4-2-re kikapott a mostanában bukdácsoló AS Romától, így a Juventus hátránya egy pontra olvadt, úgy hogy egy meccsel kevesebbet játszott.