Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több nézője volt a török amatőr bajnokinak, mint egy átlagos NB I.-es fordulónak

2018.03.26. 12:32

A török ötödik ligában vasárnap játszották a Hopaspor-Kar 36 Spor mérkőzést. Mivel a bajnokságból már csak két hét van hátra, a hazai csapat pedig az első helyért küzd, így különösen nagy várakozás előzte meg a meccset.

A találkozót a török lapok szerint mintegy 15 ezer néző tekintette meg a helyszínen, ami több szempontból is egészen döbbenetesen magas szám. Például azért, mert a hopai stadion befogadóképessége 3 000 fő.

A közönség látványa egészen rendkívüli volt, a stadion környékén tényleg minden egyes négyzetcentimétert elleptek a szurkolók, ahonnan csak látni lehetett a pályát. De még talán a félkész épületeken és lapostetőkön összezsúfolódó embereknél is döbbenetesebben néz ki, ha a meccs nézőszámát a magyar bajnokság vonatkozó statisztikája mellé tesszük. Csányi Sándor most jobb, ha leül.

Az NB I. idén a fordulók alig egyharmadában tudott ennél magasabb össznézőszámot felmutatni. Vagyis az esetek nagyobbik részében a fordulónkénti hat NB I.-es meccsnek kevesebb helyszíni nézője volt, mint ennek az egynek a török ötödosztályban.

Azért az se nagyon gondoltuk volna, hogy 8 évnyi megfeszített feltőkésítést követően sikerül odáig eljutnunk, hogy egy 18 ezer lakosú török városka amatőr focicsapata a maga 3 000 fős, öregecskedő stadionjával is simán kenterbe gyalázza a magyar bajnokság vonzerejét.

A mérkőzést egyébként a Hopaspor nyerte 2-0 arányban, és ezzel 1 pontos előnnyel vezeti csoportját az ötödik ligában.