Árpád
-2 °C
3 °C

45 egyérintéses gól után szakadt meg a lesajnált holland csatár sorozata

2018.04.17. 22:12

Őrült meccsen nyert Belenensesben a hétvégén a Sporting Lisszabon, 4-3-ra. Fordítottak 3-1-re, de a Belenenses kiegyenlített, végül övék lett a győztes gól.

Holland gólkirályuk, Bas Dost lőtte az első góljukat, a 12. percben egyenlített. Ránézésre nem volt különösebben érdekes találat, ziccerben átvette, második érintésre berúgta. Na és?

Ami ebben mégis érdekes, hogy Bas Dost átvette a labdát, ugyanis ő ilyet gól előtt nem túl gyakran csinál:

legutóbb 2017 márciusában, 45 góllal ezelőtt kezelt le egy labdát, mielőtt a kapuba rúgta, aztán 45-öt egyetlen érintésből szerzett.

Befejezőcsatár, lesipuskás, gólvágó, aki tökéletesen tud érkezni, akár fejjel, akár lábbal.

Dost két éve játszik a Sportingban - előtte négy évet a Wolfsburgban volt - , és elég jól megy neki a góllövés, 83 meccsen 67 gólnál jár. Tavaly ő lett a portugál gólkirály, idén 26 meccsen 25 ligagólja van, de a benficás Jonasszal nehezen versenyezhet, ő ugyanis 28 meccsen már 33-nál tart.

Embed from Getty Images

 (A képen a pillanat, amikor Dost 13 hónap után lekezeli a labdát gólja előtt.)

Dost remek klubformáját a válogatottba sosem tudta átmenteni, valójában hazájában nem is sztár. Csak 2015 tavaszán, majdnem 26 évesen lett először válogatott, és 18 meccsen csak 1 gólt tudott összehozni, azt is 2015 novemberében.

Dost kedden - kissé azért váratlanul - lemondta a válogatottságot.

Hollandia sem a legutóbbi Eb-re, sem az idei vébére nem jutott ki. A márciusi holland-angol barátságos meccsen (0-1) 65 perc után Dostot lecserélték, a portugálok elleni győzelmet (0-3) a padról kellett végignéznie, így azt a következtetést vonta le, hogy az új szövetségi kapitány, Ronald Koeman nem bízik benne.

Koeman a holland szövetség honlapján sajnálkozott a csatár döntése miatt, de nem marasztalta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?