Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ellopták az Európa-liga-serleget, de már meg is találták

2018.04.21. 08:42

A mexikói hatóságok tájékoztatása szerint sikerült megtalálniuk az Európa-liga győzelméért járó serleget, miután a második számú európai klubfutballtorna trófeáját egy rövid időre ellopták Leon városában. A guanajuatoi államügyészi hivatal a Twitteren tett közzé egy szűkszavú leírást az eseményekről, eszerint a serleget egy járműből emelték el, ami egy közelebbről nem meghatározott eseményre vitte. A hivatal egy fényképet is közzétett a megkerült Európa-liga trófeáról.

Az eset emlékeztet a világbajnoki kupa ellopására, 1966-ban a Jules Rimet kupát vitték el egy londoni bélyegkiállításról, majd később Dél-Londonban egy sövény alatt talált rá egy Pickles névre hallgató kutya, aki ezzel bevonult a futballtörténelembe.

Az Európa-liga döntőjét május 16-án rendezik Lyonban, az elődöntőkben az Arsenal az Atletíco Madriddal, a Marseille pedig a Salzburggal találkozik.