Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Ancelotti újra nemet mondott: nem lesz olasz kapitány

2018.04.29. 13:56

Mégsem Carlo Ancelotti lesz az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya - a Corriere dello Sport beszámolója szerint.

Az újság értesülése szerint a Bayern Münchentől szeptemberben menesztett edző a múlt hét elején tárgyalt az olasz szövetséggel, majd néhány nap gondolkodási idő után nemet mondott a felkérésre, mert abban bízik, hogy hamarosan valamelyik európai topcsapatnál kap feladatot.

Brit és olasz sajtóhírek szerint Ancelotti az egyik legesélyesebb jelölt az Arsenal kispadjára, ahonnan Arséne Wenger 22 év után távozik.

Ancelotti állítólag decemberben is visszautasította a felkérést, akkor azt mondta, büszke arra, hogy szóba került a neve, de inkább maradna klubedző.

Az olasz válogatott előző kapitánya, Gian Piero Ventura novemberben lemondott, miután Svédországgal szemben elveszítették a világbajnoki pótselejtezőt. Az Argentína és az Anglia elleni barátságos mérkőzéseken megbízott edzőként Luigi Di Biagio irányította a nemzeti csapatot.

A Corriere dello Sport információi szerint a kapitányi posztra a szentpétervári Zenit vezetőedzője, Roberto Mancini az első számú jelölt, de képben van a Nantes-ot irányító Claudio Ranieri is. A döntést május 20-án hozzák meg az olasz szövetség ideiglenes vezetői.

A válogatott jelenleg a huszadik a nemzetközi szövetség világranglistáján, ami története legrosszabb helyezése.

(MTI)